Nye restriksjoner i Orihuela og Elche

Publisert

Mens andre kommuner på Costa Blanca ser fallende smittetall ser man en økning i Orihuela. Antall registrert smittede økte fra 129 til 152 siste 14 dager i de data som ble publisert 19. oktober. Samtidig sank smitten i Torrevieja, Santa Pola og i Guardamar.

17. oktober innførte helsemyndighetene for Alicante-provinsen en rekke nye, men kjente, restriksjoner i Orihuela og Elche. Restriksjonene gjelder ikke for Orihuela Costa, området flest nordmenn sogner til. Situasjonen i Orihuela Costa er langt bedre enn inne i selve Orihuela og Elche.

Dette er de nye reglene:

Sosiale samlinger

Sosiale og familie-samlinger skal begrenses til maks seks personer. Dette gjelder både i det offentlige rom såvel som i private sammenhenger. Unntatt fra regelen er de som bor sammen.

Begravelser

Utendørs kan opptil 25 personer delta. Innendørs er grensen satt til maks 15 personer.

Kultur

Grensen for antall publikum er satt til 50% av hva lokalet er godkjent for. Det er ikke lov med sang. Grensen på 50% gjelder også bryllup, dåp og konfirmasjon.

Lekeplasser forblir stengt. Idrettsanlegg må begrense antallet brukere til 50% av normalt tillatt kapasitet. Parker og liknende er åpent for publikum bare mellom 08.00 og 22.00.

Bar og restauranter

Kapasiteten begrenses til 50%. Maks seks personer ved hvert bor. Stengetid er 23.00.

Alkohol

Forbudt å selge alkohol etter klokken 22.00.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter