“Nye” idrettsanlegg på La Siesta og Los Altos

Publisert

Rådhuset i Torrevieja har renovert de “blå” A+D multisportbanene i Torrevieja takket være de omfattende oppussings- og forbedringsarbeidene som har blitt utført de siste månedene, og som har involvert en kommunal investering på 761 000 euro. De seks utendørs idrettsbanene ligger på Plaza de Europa, La Siesta, Los Altos, Torreblanca (ved siden av den offentlige skolen Ciudad del Mar) og to i La Torreta III (ved siden av IES Torrevigía).

Dette er perifere boligområder i kommunen. Før denne intervensjonen var de i svært dårlig vedlikeholdstilstand.

Forbedring av forholdene

Arbeidet har også omfattet renovering av alle yttervegger og gjerder samt reparasjon og maling av gulvene. I tillegg har idrettsutstyret, som var i svært dårlig forfatning, som basketballmål og nett, blitt skiftet ut for å sikre at det fungerer optimalt.

LED-belysning

Et av høydepunktene i denne renoveringen er utskiftingen av all belysning til energieffektive LED-lys. Denne forbedringen vil ikke bare bidra til betydelige energibesparelser, men vil også gi en jevnere og klarere belysning på banene og dermed bedre sikt og sikkerhet under trening.

Stål

Målnettene er laget av galvanisert stål for at de skal holde lenger, og det samme gjelder belysningen på alle banene, som vil bli kontrollert av idrettsavdelingen. Det er satt opp et informasjonsskilt på hver av banene med informasjon om hvor de ligger og en QR-kode for å finne dem.

Renoveringen har blitt presentert av ordfører Eduardo Dolón, byråd for idrett, Diana Box, direktør for idrettsanlegg, José Antonio Carmona, og Daniel Plaza, tekniker for planlegging av idrettsaktiviteter i kommunen. Den virkelige utfordringen nå er å overvåke vedlikeholdet av anlegget, selv om rådhuset har en generell kontrakt for vedlikehold av idrettsanlegg.

Offentlige utgifter

Renoveringen av jernbanesporene har vært utsatt i to valgperioder. Mellom 2015 og 2019 forsøkte mindretallsregjeringen på venstresiden å få gjennomslag for en kontrakt som også omfattet spesifikt vedlikehold. Mangelen på finansiering på grunn av utgiftsregelen og den administrative blokaden i bystyret forhindret tiltaket som nå er finansiert med gjenværende kontanter, frigjort av sentralregjeringen siden covidkrisen i 2020.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter