Ny politistasjon skal hindre grøftefyll

0
256
botellon_skilt_om_forbud_cut.jpg

Torrevieja kommune vil opprette en ny politistasjon i byens havneområde. Poenget med enheten skal være å hindre såkalte «botellones», samlinger av ungdom og mindreårige som drikker på åpen gate. I tillegg skal det være behov for politi i området til å kontrollere trafikk, gi bøter og generelt opprettholde orden og sikkerhet. Den nye basen skal samkjøres med politistasjonen som for noen måneder siden ble opprettet ved Plaza de Capdepont ved Paseo de la Libertad.

Det har også blitt spekulert i om kommunen på nytt vil gå inn for en kommersialisering av havneområdet, noe den politiske ledelsen avviser. Den forrige PP-ledelsen i Torrevieja skal i følge avisen Información ha foreslått et slikt prosjekt, som endte opp med å bli skrinlagt grunnet manglende interesse fra kommersielle aktører. Prosjektet skal dessuten ha blitt ansett som altfor kostbart, med en prislapp på rundt 70 millioner euro.

Etter alt å dømme vil det ta noe tid før den nye politistasjonen kommer på plass. Havnen i Torrevieja er underlagt regionale myndigheter, noe som betyr at kommunen først må få planene godkjent av Generalitat Valenciana. Det nye politikontoret er tenkt lagt til bygningen der tollvesenet (Aduana) holder til i dag. Også det nasjonale politiet Guardia Civil er fra før av representert i havnen.