Ny politistasjon skal hindre grøftefyll

Publisert

Torrevieja kommune vil opprette en ny politistasjon i byens havneområde. Poenget med enheten skal være å hindre såkalte «botellones», samlinger av ungdom og mindreårige som drikker på åpen gate. I tillegg skal det være behov for politi i området til å kontrollere trafikk, gi bøter og generelt opprettholde orden og sikkerhet. Den nye basen skal samkjøres med politistasjonen som for noen måneder siden ble opprettet ved Plaza de Capdepont ved Paseo de la Libertad.

Det har også blitt spekulert i om kommunen på nytt vil gå inn for en kommersialisering av havneområdet, noe den politiske ledelsen avviser. Den forrige PP-ledelsen i Torrevieja skal i følge avisen Información ha foreslått et slikt prosjekt, som endte opp med å bli skrinlagt grunnet manglende interesse fra kommersielle aktører. Prosjektet skal dessuten ha blitt ansett som altfor kostbart, med en prislapp på rundt 70 millioner euro.

Etter alt å dømme vil det ta noe tid før den nye politistasjonen kommer på plass. Havnen i Torrevieja er underlagt regionale myndigheter, noe som betyr at kommunen først må få planene godkjent av Generalitat Valenciana. Det nye politikontoret er tenkt lagt til bygningen der tollvesenet (Aduana) holder til i dag. Også det nasjonale politiet Guardia Civil er fra før av representert i havnen.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter