Ny plan plan for infrastruktur i Orihuela og Torrevieja-området

Publisert

Alicante-provinsen har lagt frem sin plan (PAT, Plan de Acción Territorial) for Veja-Baja området som inkluderer 27 kommuner totalt. Dette inkluderer Torrevieja, Orihuela Costa, Guardamar m.m.

Rådhuset i Orihuela er kritiske til planen, de mener den ikke dekke regionens behov med tanke på transport, byggepolitikk eller vann. Planen er nå lagt ut for offentlig gjennomsyn og alle kan legge frem sine innspill frem til mars måned.

Orihuela kommunes teknikere vil i tiden som komme studere planen fra Alicante med det mål å legge frem nye innspill før planen får sin endelige godkjenning. Kommunen vil holde spesielt fokus på:

Installasjoner for vann – det være seg alt fra nødvendig forsyning av vann til befolkningen samt infrastruktur som skal forhindre flom. Regionen er spesielt sårbar for tørke og det er årlig store skader her som følge av flom når høst-regnet brått kommer.

Urbanisme – Orihuela Costa har flere store utbyggings-prosjekter på vei. Byggenæringen er svært viktig for kommunens økonomi som i stor grad er basert rundt “residensiell turisme”. Kommunen sier man forsøker å finne alternativer som tillater videre utbygging men med lavere kostnader for miljøet og mindre press på infrastruktur. Man peker blant annet om arealer nord i kommunen mot motorveien A7. Kommunen mener man her man bygge mye med begrensede negative konsekvenser. Dette området brukes i dag til industri og jordbruk.

Transport – den kraftige veksten i befolkningen skaper utfordringer både i trafikken hvor nye større veier er nødvendig. Utvidelsen av N332 forbi Torrevieja har lenge vært på vei. Det er også utfordringer med det å knytte mange av de nye urbanisasjonene langs kysten sammen. Bykjernen i Orihuela ligger langt unna de tett befolkede områdene langs Middelhavet.

Det er både økonomiske, sosiale og miljømessige konsekvenser av de rammene planen markerer ut.

Vega-Baja regionen er ett av Spanias sentrum for bygging av ferieboliger. Denne nærmest eksplosive utbyggingen legger press på infrastruktur utover det den enkelte kommune kan håndtere på egen hånd.

Cala Mosca

Miljøvernere har allerede uttalt seg kritisk til den nye planen. De sier den setter økonomisk utvikling først. Man peker blant annet på hvordan planen vil nedgradere beskyttelsen området rundt Cala Mosca har i dag.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter