Mally og Berit er ildsjeler i Den Norske Klubben Torrevieja

Publisert

Mally Strøm og Berit Grotmoll er veteraner i Den Norske Klubben Torrevieja. Venninnene på 85 år var med å starte klubben for nesten tredve år siden og holder det gående fortsatt.

Jeg er elleve dager eldre enn Mally. Vi møttes da klubben startet og har siden holdt sammen, smiler Berit. Hun er opprinnelig fra Nøtterøy, mens Mally er ekte finnmarking.

Dugnad
De forteller at dette var den første norske klubben i Torrevieja-området. I begynnelsen hadde den bare rundt 20 medlemmer og de møttes hjemme hos hverandre. Det varte ikke lenge før de flyttet inn i leide lokaler og medlemsmassen vokste til over 100. På det meste har det vært over 600 medlemmer, men etterhvert startet det flere klubber i ulike områder av byen.

– Det er jo naturlig at folk tyr til det nærmeste tilbudet, men vi kan jo skryte av å være den eldste da, venninnene blunker lurt til hverandre.

2De kjenner hverandre godt etter mange dugnadstimer i klubben. Mally er at arbeidsjern av de sjeldne og har hatt ansvar for kjøkkenet i 12 år. Berit startet klubbavisa Klubbstaffetten sammen med sin mann, Jens. Første utgave var på en A4-side, men den vokste snart. Med åtte nummer i året og informasjon om alt fra klubbaktiviteter til skattespørsmål og residencia, var det populært lesestoff. Jens døde i 1996 og Berit fortsatte som redaktør i over ti år alene. Nå har hun lagt inn årene, etter 23 år, og avisen søker ny redaktør. Berit holder fortsatt koken som leder av sanggruppa, som møtes hver onsdag til glad allsang og trekkspillmusikk.

– Vi synger alt mulig, det går mye i gamle slagere. Nå øver vi på julesanger til førjulsfesten, sier hun.
Da Mally ga seg med kjøkkendriften for flere år siden, begynte hun å lede bingoen hver uke. Det driver hun med enda.

– Men til høsten er det slutt, da må de se seg om etter en ny leder, sier hun.

To to veteranene har ikke tenkt å gi seg som alt-mulig-arbeidere. Nå skal de straks i gang med å tømme kottet. Der ligger nemlig alt som skal selges på julemessa til helgen.

– Vi skal sortere og ordne og begynne å henge opp. På messa tar Berit seg av salgsdisken, mens jeg har åresalget. Også har vi på oss nisseluer, avslutter Mally.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter