Norsk deltakelse i politisk styre

Publisert

I midten av november ble det nye styret til PSOE i Rojales satt sammen, og lørdag den 3. januar hadde de sitt første møte. En nyhet på programmet er sekretariatet for europeiske borgere – Secretaria de relacion con los residentes europeos, som ledes av britiske Janis Symons og norske Mona Nielsen.

Antonio Perez Garcia, generalsekretær for PSOE i Rojales, har organisert det nye styret. Han fikk flest stemmer ved forrige kommunestyre valg, men PP og GRIP (Grupo Rojales Independiente) slo seg sammen slik at Rojalesinnbyggerne ikke fikk den ordføreren de
hadde stemt frem.
Etter at GRIP kom i maktposisjon har det vært kritisert at det kun blir snakket engelsk i en rekke sammenhenger. Kritikerne referer til grunnloven som fastslår at det offisielle språket i Spania er kastiljansk kombinert med de regionale språkene.

Grip og PP forsvarer bruken av engelsk med at 70 % av befolkningen i Rojales er utlendinger. Mens kritikerne mener det har negativ innvirkning på integrasjonen. Rutinene som er opparbeidet for å integrere kommunens innbyggere er nå i ferd med å bli ødelagte, sier Antonio Perez Garcia.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...






Nyttig å vite:

Relevante nyheter