Nordmann på rømmen arrestert på Orihuela Costa

Publisert

Spansk politi pågrepet en norsk mann i Orihuela. Han ble utlevert til Norge 7. mai. Han skal ha mishandlet sin samboer fysisk og psykisk i syv år. Han var etterlyst med en europeisk arrestordre (EAW) utstedt av norske myndigheter for hærverk, trusler, nedverdigende behandling og voldtekt med besøksforbud etter den norske straffeloven.

Gitt til politiet med “feiltakelse”

Han ble arrestert på Orihuela politistasjon 25. april da han skulle be om noen dokumenter fra Orihuela Costa utlendingskontor. Da betjentene konsulterte databasene til det nasjonale politiet, fant de ut at denne personen hadde den nevnte arrestordren utstedt i april av norske myndigheter.

Utlevert til Norge, hvor han slapp ut igjen med rask retur til Spania

Han ble utlevert til Norge 7. mai, men Trøndelag politidistrikt, som har ansvaret for siktelsen, fikk avslag på fengslingsbegjæring både i Trøndelag tingrett og Frostating lagmannsrett.

Nå er mannen tilbake i Spania, men skal ifølge advokaten komme til Norge hvis saken ender i retten. (NTB)

Har holdt på i nesten syv år

Forholdene han var etterlyst for ble begått i løpet av nesten syv år, nærmere bestemt fra 2017 til slutten av 2023, og besto av kontinuerlig fysisk mishandling i form av gjentatte angrep på ekssamboeren, drapstrusler med skytevåpen og kniv og kontinuerlig psykisk mishandling. Den forvaringsdømte utøvde en omfattende kontroll over fornærmede, i den grad at han kontrollerte hva hun spiste, hvordan hun kledde seg og når hun kunne sove eller gå ut på gaten. I tillegg brøt han besøksforbud ved flere anledninger etter at norske domstoler hadde ilagt dem besøksforbud.

Sosiale nettverk

Som om ikke dette var nok, gikk fangen så langt som til å publisere personopplysninger på sosiale nettverk om vitner som var innkalt til å vitne i rettssaken mot ham.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter