Nok en dødsulykke på Torrevieja-strand

Publisert

Nok en eldre mann har dødd på Torreviejas strender. Mønsteret er ganske tydelig, eldre menn dør av hjerteproblemer mens de er i vannet. Noe som har skjedd flere ganger i løpet av dette året.

Denne 70 år gamle mannen ble funnet dreve opp på stranden 20. oktober midt på dagen. Politiet ble varslet om kroppen klokken 14.30. Ambulanse kom raskt på stedet og man forsøkte gjenoppliving uten hell. Man kunne raskt slå fast at mannen ikke døde av drukning e.l. etter å ha blitt utmattet. Dødsårsaken var hjertestans. Sjøen var ikke rolig denne dagen, det har vært mye bølger langs kysten disse dagene etter et uvær som har passert langs kysten som har brakt sterk vind, nedbør og bølger.

Mannen var på stranden med flere familiemedlemmer.

10. juli druket en 78 år gammel mann på La Mata stranden. Og en svensk 68-åring ble funnet død på stranden i Guardamar også i juli. Svensken fikk trolig et illebefinnende mens han badet.

Eldre menn har vesentlig større sjanse for å bli utsatt for en dødelig ulykke på spanske strender enn kvinner og yngre folk. Menn overvurderer sin egen fysikk og undervurderer farene ukjente strømmer kan ha. Faren er da at man kommer ut i en situasjon hvor den fysiske anstrengelsen kan føre til at hjertet stopper.

De som dør av «drukning» dør normalt ikke av mangel på oksygen. Det man dør av er kroppens reaksjon på «saltsjokket» som kommer av å dra saltvann inn i lungene og videre inn i blodomløpet. Mange som dør i vannet langs strendene har i liten grad vann i lungene, noe som ofte tyder på hjertesvikt.

Druknet i forsøk på å redde hunden

Svenske (68) druknet på stranden

Ektepar druknet. Badet på rødt flagg

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter