Nedprioriterer Orihuela Costa

Publisert

Det Orihuela Costa baserte politiske partiet C.L.A.R.O er alt annet enn fornøyde med 2009-budsjettet som ble vedtatt av rådhuset i Orihuela den 19. januar. For det første er finansene redusert med 25 %, fra 90 millioner euro til 66 millioner, og for det andre er det ikke satt av en eneste euro til nettopp Orihuela Costa, hvor de fleste utlendingen ei kommunen er bosatt.

Det Orihuela Costa baserte politiske partiet C.L.A.R.O er alt annet enn fornøyde med 2009-budsjettet som ble vedtatt av rådhuset i Orihuela den 19. januar. For det første er finansene redusert med 25 %, fra 90 millioner euro til 66 millioner, og for det andre er det ikke satt av en eneste euro til nettopp Orihuela Costa, hvor de fleste utlendingen ei kommunen er bosatt. Det var nettopp stemmeberettigede i dette området som i forrige lokavalg ble fratatt sin stemmerett av "tekniske åresaker" som det PP styrte rådhuset kalte det.

Rådhuset skylder på den økonomiske krisen og lavere inntekter. C.L.A.R.O mener at inntektsreduksjonen hovedsakelig skyldes langt lavere byggeaktivitet på Orihuela Costa, og at dette viser hvor viktig området er for Orihuela kommunes inntekter.

En talsmann for C.L.A.R.O sier at det er umulig å ha oversikt over Orihuelas inntekter og utgifter, fordi regnskapet ikke har blitt skikkelig revidert siden 2001. Det eneste som er sikkert er at kommunen har en stor gjeldsbyrde etter å ha lånt over 50 millioner euro. Ti av disse skal ha blitt lånt av ordfører Monica Lorentes administrasjon i fjor.

Orihuela ble av Transparency Internacional kåret til Spanias minst gjennomsiktige kommune i fjor, og det er ikke bare C.L.A.R.O som sår tvil rundt Orihuela-administrasjonens økonomiske prioriteringer. 40 % av budsjettet skal angivelig gå til å lønne de kommuneansatte som til sammen teller 700, noe som er langt flere enn i mange større byer, blir det påpekt av opposisjonen.    

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter