National Geographic lager dokumentar fra Torrevieja

Publisert

Med fokus på det helt spesielle økosystemet rundt saltsjøen på La Mata produserer den russiske produsenten Aleksei Pavlov en dokumentar for prestigefulle National Geographic.

Den store andelen salt gjør at bare en helt spesiell alge kan overleve i vannet. Algen er matkilde for mange dyr. Den mest kjente er trolig flamingoen som får sin rosa farge fra alle algene den spiser.

I tillegg til saltsjøene fokuserer National Geographic på miljøet rundt øya Tabarca, Santa Pola, Elche og Alicante. I Elche er fokuset området rundt demningen, helt innerst i kommunen. Området innerst i Elche er usedvanlig grønt i kontrast til det ellers tørre landskapet man ser syd for Alicante ned til Orihuela Costa.

Demningen ligger innerst i Elche kommune. Går man videre nord kommer man til Novelda ikke langt fra fjellområdene Sierra Salinas og Serra del Maigmo.
Det er nesten 30.000 trær i området rundt La Mata lagunen. De fleste er eucalyptus og furu.
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: