Myggproblem koster 95.000 euro i året

Publisert

Myggen i Torreviaja har kommet for å bli, skriver avisen Información. Problemet oppleves ikke bare i urbaniseringene rundt lagunene La Mata og Torrevieja, men også i sentrum av byen. Myggen er heller ikke bare et sommerfenomen, men ser ut til å trives året rundt og kan angivelig like godt formere seg midt på vinteren som i sommermånedene. I følge avisen bruker kommunen rundt 95.000 euro i året på å bekjempe problemet.

Det mest vanlig stedet for reproduksjon i byen skal være kumlokkene og avløpene i gatene der regnvannet samler seg. Her legges eggene, som så blir til larver og senere mygg, en prosess som bare tar noe uker dersom temperaturen er høy nok. Torrevieja kommune har de siste årene forsøkt å bekjempe problemet og bruker rundt 95.000 euro i året på forskjellige tiltak. Ved siden av sprøyting av insektdrepende midler, har man forsøkt å introdusere flaggermusreder i byen. Flaggermusen er en av myggens naturlige fiender. Det kan imidlertid ta tid før slike og andre tiltak får en effekt opplyses det. Å unngå oppbevaring av åpne vannkilder ute på terrasser og i hager, vil kunne bidra til å redusere spredningen av mygg.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter