Middelaldermarked i Orihuela

Publisert

I Orihuela er det nå klart for det årlige middelaldermarkedet. Markedet som er ett av årets desiderte høydepunkt, trekker til seg besøkende fra hele Spania og Europa. For ett av tema for middelaldermarkedet er den "mauriske" kulturen som i århundrer var en viktig del av Alicante området frem til 1609 når de siste "Moriscos" ble fordrevet fra området.

I Orihuela er det nå klart for det årlige middelaldermarkedet. Markedet som er ett av årets desiderte høydepunkt, trekker til seg besøkende fra hele Spania og Europa. For ett av tema for middelaldermarkedet er den "mauriske" kulturen som i århundrer var en viktig del av Alicante området frem til 1609 når de siste "Moriscos" ble fordrevet fra området.

Årets marked går av stabelen helgen 4. til 6. februar og lokale butikker og handelsfolk bli oppfordret til å ha åpent også søndagen denne helgen for å dra nytte av det store antallet besøkende til Orihuela denne helgen. Mer enn 350 boder vil være spredt over store deler av Orihuela sentrum noe som gjør markedet til det største middelaldermarkedet i Spania.

Markedet åpnes formelt fredag 4. februar ved ett opptog som går fra byens rådhus klokken 12.00 gjennom sentrum frem til Plaza de Santiago hvor selve åpningsseremonien finner sted, ikke langt fra den gamle porten som tradisjonelt var inngangen til Orihuela by. Klokken 20.30 samme dagen er det fyrverkeri med tilhørende "show". Klokken 21.30 er det nytt show med perkusjon og ballett.

Arabere og Berbere
"Los Moriscos" levde i dette området frem til 1609. Dette var folkegruppen bestående av berbere og arabere som opprinnelige kom fra Nord-Afrika men hadde bodd i Spania i århundrer. Etter at Spania ble gjenerobret av de kristne monarkene krevde de at denne folkegruppen skulle vende om til kristendommen, noe de som ble igjen i Spania kun gjorde "utad". Disse "halvkristne" kalles derfor "Moriscos".

Tema for middelaldermarkedet er i 2011 nettopp byens rike kulturarv fra denne epoken hvor Orihuela blomstret og var en av de viktigste byene langs den spanske middelhavskysten. Dette vil besøkende se i både påkledning på utstillere, mat og søtsaker som blir tilgjengelig på messen og mye av underholdningen i tilknytning til markedet uten at man kan hevde at alt er like historisk nøyaktig.

4 kilometer
For å se omtrent hele markedet må de besøkende regne med å tilbakelegge rundt fire kilometer. Da har man fått med seg boder, verksteder, barneaktiviteter, dans, gateteater, jøglere, trubadurer, trylleshow og andre typer underholdning. I tillegg finner man turneringer og tradisjonelle leker. Plaza Antonio Balaguer blir messedagene omgjort til en stor gård med stall for levende dyr. Plaza de Santa Lucia blir den primære plassen for aktiviteter for barn.

Mye mat
For å oppleve markedet med alle sansene anbefales det å komme sulten. Bodene er fulle av all tenkelig og utenkelig mat og drikke. Krydder, oster, vin, oliven og arabisk te og søte kaker er noe av det som blir å finne her. Kokt blekksprut servert med poteter og paprikakrydder er tradisjon på slike markeder i tillegg til en rekke typer grillet kjøtt, spansk spekemat og pølser.

 

Klikk her for komplett program for middelaldermarkedet.

Mer info på markedets offisielle webside.

 

Les mer om: Orihuela, hovedstaden i Vega Baja

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter