Middelaldermarked i Orihuela til helgen

Publisert

Fredag, 2. februar kl. 12.00, innvies den siste utgaven av middelaldermarkedet i Orihuela. Med en parade fra Puerta de la Olma til rådhuset. Lørdag 3. februar vil Armengola-proklamasjonen finne sted fra balkongen på rådhuset (Se video).

I løpet av helgen vil det historiske sentrum av kommunen oppleve en total fordypning i middelalderen med nesten 300 boder med håndverksboder, verksteder for gamle yrker og tavernaer ledsaget av gateunderholdning og karakterer som tar oss tilbake til fortiden med tre forskjellige områder langs markedsruten: fra Plaza de Santiago til døren til Olma i Santo Domingo.

Drager og dromedarer

Rådmannen for fiestas i Orihuela, Rocío Ortuño, har uttalt at den 2., 3. og 4. februar i Orihuela “vil vi minnes historiske øyeblikk fra en svunnen tid der jødisk, arabisk og kristen kultur levde sammen på samme sted”. Når det gjelder områdene på ruten, forklarte Ortuño at den første “vil ha som en nyhet en landsby med drager, og vi vil kunne oppdage den majestetiske tilbakekomsten av fugler, dromedarer og andre dyr, samt ha barneleker, håndverkere og flere overraskelser”. Dette området vil ligge mellom Plaza Santiago og Calle Colón.

I sone to, fra Calle Mayor til Plaza de Santa Lucía, vil utstillingene i stort format finne sted, sammen med kunsthåndverkerne som holder til på Plaza de Ramón Sijé. På Plaza del Salvador vil det også være et stort barneområde.

Fra Plaza Santa Lucía til Santo Domingo “går vi inn i den arabiske delen av markedet, med show, musikk og dans, mens Gran Torneo de Caballeros finner sted på Rincón Hernandiano”.

I løpet av de tre dagene arrangementet varer, vil det også være parkeringsmuligheter ved siden av AVE-togstasjonen, bak helsesenteret Álvarez de la Riva og i Los Huertos-området.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter