Mer sand til strendene i Torrevieja

Publisert

Torrevieja har inngått en avtale som i følge kommuneledelsen garanterer vedlikeholdet av byens strender de neste to årene. Til sammen 15.000 kubikkmeter med sand skal brukes til å gjenoppbygge strendene etter fremtidige ødeleggelser fra høst- og vinterstormer. Sanden som skal brukes vil bli hentet fra ravinen ved Torreblanca, der den ble ulovlig dumpet av et byggefirma i 2009.

Sanden ved Torreblanca ble gravet opp av et byggefirma og ulovlig dumpet i forbindelse med utbyggingen av det såkalte Sector 26, La Manguilla. Formålet med kommunens nye avtale er med andre ord todelt; å fjerne sanden fra Torreblanca der den sperrer for utløpet av regnvann og regenerere Torreviejas badestrender med ny sand de neste to årene.

Den ulovlige dumpingen av sanden skal imidlertid også ha medførte dumping av søppel på samme sted. Før sanden er klar for byens strender må den derfor renses. Kommunen påpeker samtidig at sanden i seg selv er av ypperste kvalitet, i det den ble gravet ut fra naturlige sanddyner.

Les også: La Mata-tårnet reddes fra havet

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter