Mer penger til myggproblem

Publisert

Torrevieja kommune bevilger mer penger til bekjempelse av myggen. De neste fem årene skal en halv million euro settes av til formålet, en bevilgning som også inkluderer kontroll med rotter og andre skadedyr.

Myggen har i flere år vært en utfordring enkelte steder i Torrevieja, spesielt i urbanisasjonene ved lagunene og etter perioder med regn. Kommunen har i første omgang lagt en femårsplan, der et oppdrag verdt 488.332 euro (rundt 4,6 millioner kroner) skal legges ut på anbud. Kontrakten innbefatter foruten myggen kontroll med spredning av rotter og andre skadedyr.

De nye bevilgningene er vedtatt parallelt med allerede eksisterende tiltak mot myggen. Blant annet ble prosjektet med å sette ut flaggermuskasser startet opp under «det store myggåret» i Torrevieja i 2010. Det flyvende pattedyret har vist seg å være et effektivt virkemiddel mot myggen og brukes i områder som ikke kan sprøytes av hensyn til naturen.

Les også: Flaggermus mot myggen fungerer

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter