Mer penger til myggproblem

0
166
Foto: De nye bevilgningene er vedtatt parallelt med allerede eksisterende tiltak mot myggen, herunder flaggermuskassene som er hengt opp i utsatte områder (Illustrasjon).

Torrevieja kommune bevilger mer penger til bekjempelse av myggen. De neste fem årene skal en halv million euro settes av til formålet, en bevilgning som også inkluderer kontroll med rotter og andre skadedyr.

Myggen har i flere år vært en utfordring enkelte steder i Torrevieja, spesielt i urbanisasjonene ved lagunene og etter perioder med regn. Kommunen har i første omgang lagt en femårsplan, der et oppdrag verdt 488.332 euro (rundt 4,6 millioner kroner) skal legges ut på anbud. Kontrakten innbefatter foruten myggen kontroll med spredning av rotter og andre skadedyr.

De nye bevilgningene er vedtatt parallelt med allerede eksisterende tiltak mot myggen. Blant annet ble prosjektet med å sette ut flaggermuskasser startet opp under «det store myggåret» i Torrevieja i 2010. Det flyvende pattedyret har vist seg å være et effektivt virkemiddel mot myggen og brukes i områder som ikke kan sprøytes av hensyn til naturen.

Les også: Flaggermus mot myggen fungerer