Massiv kastrering av katter i Torrevieja

Publisert

Torrevieja kommune har startet en ny runde med kastrering av villkatter fra byens mange kolonier. Antallet eierløse katter har økt betraktelig de siste årene, noe som har skapt problemer i forhold til dyrenes helse og renholdet der kattene holder til. Nå har kommunen tatt affære. Hele to hundre dyr, hannkatter og hunnkatter, skal fanges og steriliseres. I følge tidligere tellinger finnes det rundt 600 villkatter i Torrevieja fordelt på 70 kolonier rundt omkring i byen.

I likhet med de fleste moderne byer anser ikke Torrevieja kommune avliving av kattene som et gangbart alternativ. Bestanden skal i stedet komme under kontroll gjennom årlige runder med sterilisering. Metoden (Fange, sterilisere og slippe fri) er internasjonalt utbredt og ble tatt i bruk i Torrevieja for flere år siden. I 2015 ble det imidlertid ikke gjort like mye som ønsket, noe man vil forsøke å kompensere ved økt innsats i år.

Den 19. september startet kommunen og frivillige fra prosjektet CES (Capturar, Esterilizar, Soltar) fangingen av rundt to hundre katter som ved hjelp av subsidier fra provinsadministrasjonen i Alicante vil bli sterilisert ved byens dyreklinikker.

Kommunen påpeker i en pressemelding at det vil ta tid før koloniene kommer under kontroll. I mellomtiden ber man folk være tålmodige overfor problemet og tolerante overfor dyrene. I et forsøk på imøtekomme berørte innbyggere, er nabolag som har rapportert om et økende katteproblem blitt prioritert først.

I følge tidligere tellinger finnes det rundt 600 villkatter i Torrevieja. De skal være fordelt på 70 kolonier rundt omkring i byen. Blant steder som kan nevnes er den østlige moloen ved havnen, områdene rundt Monumento al Hombre del Mar og Las Columnas, samt Punta Margalla ved Playa del Cura og bydelen El Acequión.

I løpet av 2016 skal nærmere tre hundre dyr steriliseres. Kommunen takker frivillige fra prosjektet Fange, sterilisere og slippe fri – CES.

Les også: Kritiseres for katteproblem

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter