Markerer Treets dag

Publisert

Søndag 8. februar inviterte Torrevieja by sine innbyggere til å plante furutrær i den kommunale naturparken Lo Albentosa i forbindelse med Treets dag – som ble en fin dag for hele familien. 

Hundrevis av mennesker samlet seg i parken som benyttes av turister og lokalbefolkningen som turområde. I løpet av dagen, ble det plantet over 2000 furutrær. I de siste årene har det blitt plantet mange flere trær for å gjøre plassen til en grønnere og mer behagelig plass. 

Ved siden av planting av trær, er dagen ment som en familiedag hvor barn og voksne kan tilbringe tid sammen mens de gjør noe nyttig for byen. Det er kommunen sammen med Rotary Klubben som gir bort trærne. Det ble også plantet andre typer trær for å kunne dekke det store arealet på over 15 000 kvadratmeter.

Parken har eget vanningsanlegg for å sikre veksten av disse nye trærne. Beviset på at anlegget virker som det skal, er at 95% av alle furutrærne som har blitt plantet tidligere vokser godt. 

Aktiviteten er en del av byens kampanje for å vekke bevisstheten om miljø. Kampanjen heter «La ikke naturen betale regningen». Det har fram til nå blitt plantet  6000 trær til ære for de første 6000 kundene som har bedt om å få elektronisk regning for vann for å spare papir. 

Plantingen skulle egentlig finne sted sist lørdag, men ble avlyst på grunn av regn og uvær som oppstod i hele regionen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: