Mar Menor: Politikere og topper i næringslivet tiltales for miljøkriminalitet

Publisert

Høyesterett i Murcia tiltaler nå politikere og representanter for jordbruket for miljøkriminalitet.

Tre er toppolitikere på regionalt nivå i Murcia og tidligere president for vann-kooperativet i området «Confederación Hidrográfica». Lederne for 38 bedrifter som driver med jordbruk i området titales også i saken som har fått navnet «Caso Topillo».

Tiltalen vier at det er jordbruket i området som har skylden for den massedøden av livet i havet man har sett i Mar Menor. Konkret er det overdreven bruk av gjødsel samt avløp fra bøndenes anlegg for avsalting som har ødelagt miljøet.

Gjødsel og ulovlige brønner har ødelagt Mar Menor

Blant politikerne som er tiltalt er «Conserje de Agricultura» tilbake i 2009. Dette er personen som på regionalt nivå hadde ansvaret for utforming og håndheving av regelverket for bruk av nitrater i innlandet hvor Tajo-Segura kanalen er samt kystområdet ved Mar Menor. I tiltalen sier man at det skulle vært utført kontroller i åkrer i «risiko-områder» i regi av «kompetente organer» men at slikt aldri har blitt konkretisert.

Presidenten for vann-kooperativet er tiltak i saken for mangel av oversyn med de utallige ulovlige avsaltingsalegg mange av bøndene ved Mar Menor har brukt. De har pumpet vann opp fra grunnen via ulovlige brønner og så fjernet saltholdet. Salt-slammet har blitt ført tilbake til Mar Menor samtidig som endringene i nivået av grunnvannet også påvirker Mar Menor separat.

Totalt risikerer de tiltalte bøter på nesten 20.000.000 Euro for miljøkriminallitet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter