Mangel på akuttpersonell på sykehuset i Torrevieja denne sommerferien

Publisert

Fagforeningen hevder at planen fra helsedepartementet er “totalt utilstrekkelig”. Ledelsen i helsedepartementet forsvarer seg med at de garanterer dekning av øyeblikkelig hjelp, primærhelsetjenester og sykehusinnleggelser med en investering på 2,8 millioner euro.

Fagforeningsseksjonen av CCOO i Torreviejas helseavdeling har denne tirsdagen fordømt at den planlagte bemanningen i alle kategorier i legevakten i sommermånedene er “totalt utilstrekkelig”.

Fagforeningen har derfor kritisert at det i henhold til ferieplanens dekning på enkelte punkter vil være én pleier og TCAE (Technician in Auxiliary Nursing Care) mindre på hvert skift, men også en reduksjon i antall leger og sykepleiere. “CCOO forstår ikke at dette skjer på et så følsomt tidspunkt, med presedens fra forrige sommer der det hersket kaos med en bemanning som ikke var 100 % dekket”, noe som førte til at det var “brukere som ventet på å bli ivaretatt i mer enn 24 timer”, sier han i en uttalelse.

Organisasjonen insisterer på at “den ikke har tatt hensyn til tilstrømningen av turister som alene i Torrevieja kommune utgjør nesten 400.000 personer”. I tillegg til dette tallet kommer befolkningsøkningen i resten av byene som tilhører departementet.

“Disse nedskjæringene går ut over kvaliteten på pasientbehandlingen, i tillegg til at de ansatte ikke kan nyte godt av ferien sin”, legger han til, og beklager at “både ledelsen og de medisinske og sykepleiefaglige avdelingene ikke har vært i stand til å utarbeide en ferieplan som er tilpasset avdelingens behov”.

Derfor har fagforeningen bedt om at dette blir rettet opp og at antallet ansatte økes for å kunne ta seg av publikum.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter