Må stenge flere offentlige bygg

Publisert

Den nye kommuneledelsen i Torrevieja har av sikkerhetsmessige årsaker måttet stenge flere offentlige bygg. Først ut var byens nye kommunale teater, Teatro Municipal de Torrevieja. Deretter måtte også det mye brukte kultursenteret Centro Cultural Virgen del Carmen stenge. Byrådet kritiserer den forrige ledelsen til Partido Popular for ikke å ha påsett at byggene var i forskriftsmessig stand da de ble åpnet. Det jobbes nå med å utbedre mangler slik at byggene så fort som mulig kan gjenåpnes.

Kulturansvarlig i Torrevieja Fanny Serrano (PSOE) betegner det som kritikkverdig at PPs gamle kommuneledelse åpnet byggene uten at folks sikkerhet var garantert. De to kulturelle institusjonene som nå er stengt anses som viktige for byen og vil gjenåpnes så fort manglene er utbedret.

Koalisjonen av Los Verdes, PSOE, Sueña Torrevieja, APTCe og IU som tok over for Partido Popular etter kommunevalget i mai har i mellomtiden søkt om å få flyttet flere arrangementer over til byens Auditorio Internacional som er underlagt regional administrasjon.

Det er ikke første gang den nye kommuneledelsen må rydde opp etter Partido Popular og tidligere ordfører Eduardo Dolón. I august kom byrådet over ubetalte regninger for over 1,2 millioner euro (ca. 10 millioner kroner), som PP hadde etterlatt seg. Regningene som gikk tilbake til 2014 gjaldt essensielle tjenester som strømforsyning, søppeltømming og kollektiv transport. Foruten den manglende betalingen var avtalene som var gjort med leverandørene heller ikke kontraktsfestet og utgiftene ikke budsjettert.

Les også: Etterlot seg regninger for millioner

Foto: Teatro Municipal de Torrevieja.

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter