Lyntoget får bussforbindelse til Benidorm og Torrevieja

Publisert

Passasjerer som ankommer Alicante på høyhastighetstoget AVE fra Madrid vil nå kunne reise direkte videre til Torrevieja og Benidorm. Den nye kombinasjonen av hurtigtog og ekspressbusser vil gjøre reisen både enklere og kortere for passasjerene. Forventet reisetid mellom Torrevieja og hovedstaden Madrid er cirka tre timer.

Endelig har det kommet en avklaring angående åpningen av bussforbindelser og dermed kobles både Torrevieja og Benidorm til høyhastighetstoget. Jernbaneoperatøren RENFE setter opp ekspressbusser slik at passasjerene slipper å reise på egenhånd til byens buss- eller trikkestasjon.

Gjentatte ganger kommunestyret i Alicante har stemt ned forslag om å sette opp en vanlig bussrute for å knytte stasjonen bedre sammen med Benidorm og Torrevieja, på grunn av frykt for at dette ville føre trafikkaos i sentrum av byen.

Ekspressbusser trenger derimot ikke tillatelse fra kommunen for å bringe eller plukke opp passasjerer på stasjonen i Alicante og RENFE vil nå selge billetter som dekker hele reisen fra Madrid til Torrevieja eller Benidorm.

Kunngjøringen ble gjort under feiringen av ettårsjubileet til AVE på tirsdag 17.juni.

Det var den 17. juni 2013 daværende kronprins Felipe sammen med en rekke politikere og næringslivsledere tok turen fra Madrid og fikk en omvisning på jernbanestasjon i Alicante som åpnet dørene for første gang etter ni års arbeid.

I løpet av de siste 12 månedene har 1,3 millioner passasjerer tatt den to timer lange togturen mellom Alicante og Spanias hovedstad. AVE har 11 avganger på denne strekningen hver dag, noe som tilsier en daglig kapasitet på over 7.000 seter.                                                                      

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter