Lyntog til Elche i 2019

Publisert

Spanias minister for infrastruktur José Luis Ábados bekreftet i slutten av september at det spanske lyntoget AVE kommer til Elche våren 2019. Det betyr at man vil kunne reise fra Elche til Madrid på et par timer i en hastighet på mellom 200 og 300 km/t.

For nordmenn bosatt syd på Costa Blanca og i Torrevieja-området betyr dette både at hovedstaden i Spania blir langt nærmere. Det blir også enklere å reise til og fra Skandinavia via Madrid.

Lyntoget følger samme trase som Alicante-Madrid toget men syd for Monforte del Cid, litt inne i Alicante-provinsen, har toget en egen linke til Elche og derifra videre til Murcia. Traseen som går videre til Murcia er ikke en del av linjen som er klar våren 2019.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter