Hunder uten bånd truer dyrelivet i La Mata og Torrevieja-lagunen

Publisert

Det er forbudt å gå på stranden, på gaten eller i en naturpark med løs hund. Men det er mange som ikke overholder dette forbudet, og de ansatte i miljøforvaltningen har verken mulighet til å kontrollere og sanksjonere denne oppførselen eller tør å gjøre det når de har mulighet til det, noe som får umiddelbare konsekvenser for faunaen i området.

En nabo har meldt fra om at en reveunge er død i furuskogen i naturområdet, angivelig etter å ha blitt angrepet av en hund.

Jana Stankova, som bor i Torrevieja, har gått offentlig ut og sagt at katte- og hundeeiernes manglende kontroll over kjæledyrene sine har en negativ innvirkning på miljøet i det vernede områder naturparken Lagunas de Torrevieja og La Mata. Dette området, som er omgitt av tusenvis av boliger, er en av de naturparkene i Spania med størst menneskelig belastning.

Mandag leverte Stankova en klage til rådhuset i Torrevieja etter at det ble funnet et kadaver av en reveunge som kan ha blitt angrepet av en hund. Stankova har vært vitne til at beboere i urbaniserte områder som San Luis og La Siesta som går inn i furuskogen og kløftene som omkranser den sørlige bredden av La Mata-lagunen, gjør det med hundene sine løse. Noen av dem er av arter med et sterkt jaktinstinkt, for eksempel greyhounds, labradorer eller mynder. Det samme gjelder katter, ettersom flere kolonier med villkatter holder til i samme område parallelt med gjerdet til naturparken.

Reven er et pattedyr som er vanlig i furuskogene i nærheten av boligfeltene. De kommer dit for å spise og velger også å yngle i nærheten av husene. Faren ved ukontrollerte hunder og katter er ikke så mye rettet mot revebestanden, som er en relativt tallrik art som i La Mata finner store områder for å grave revehull og rikelig med mat sammen med kaninene. Selv om det må fastslås om det lille dyrets død faktisk skyldtes hundebitt (en voksen rev kan også angripe et ungt dyr), er den største trusselen fra løse hunder og katter rettet mot mer følsomme arter som fugler som legger eggene sine på bakken eller på sparsomme furutrær.

Viper (Chorlitejo)

Løse hunder skaper også kaos i andre områder av stor miljøverdi, for eksempel i den kommunale naturparken Molino Blanco, der de hindrer hekkingen til den fredede arten Chorlitejo. De er også en hodepine for badegjester og strandbrukere.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter