Los Locos stranden skal få 300.000m3 ny sand

Publisert

Erosjon av stendene på spanskekysten har blitt et stort problem som følge av utbygging og kraftigere vinterstormer. Miljøverndepartementet og råduset i Torrevieja har blitt enige om å legge ut store mengder ny sand på den 800 meter lange Los Locos stranden.

Man vil blant annet for å dekke over arealer som i dag har steingrunn.

Totalt skal 300.000 kubikkmeter ny sand legges ut på Los Locos stranden i løpet av de neste ti årene. Store mengder sand har blitt vasket ut i havet over flere år her. Man legger ut sanden over en periode på ti år for på den måten å minske skadene sanden har for organismer og fauna i fjæra og i havet.

Siden 2017 har et konsulentselskap studert bevegelsene i sedimentene i området. Det er helt normalt at strender vokser og krymper i løpet av årstidene ettersom retningen og kraften av bølger, strøm og bølger endres. Studien avviser det å forlenge moloen i syd-enden av stranden som en løsning på erosjonsproblemet.

Hvorfor så rare navn på Torreviejas strender

De beste strendene for familien på Costa Blanca

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter