Lokalvalget i Torrevieja og Orihuela

Publisert

Torrevieja får VOX inn i bystyret.

Eduardo Jorge Dolón Sánches blir igjen ordfører i Torrevieja. I saltbyen har PP gjort et godt valg, de går frem med hele tre byråder. Dette til tross for at Partido Populars ordfører fra 1998 til 2011 av mange ble sett på som gjennomkorrupt. PP ordføreren ble til slutt ble dømt for å ha manipulert kommunens anbudskonkurranse for tømming av søppel så kontrakten på 97.8 Millioner Euro gikk til et bestemt selskap. Hernández Mateo ble fengslet og utvist av partiet i 2013. Byens nye PP ordfører, Eduardo Dolon, ble i utpekt av den korrupsjons-dømte, som hans etterfølger. Forrige gang han var ordfører avslørte kommunerevisjonen hvordan millioner av Euro var brukt uten at det fantes noen kontrakter om tildeling av de kommunale oppdragene.

De grønne, Los Verdes, som har hatt ordføreren siste fire år stilte ikke liste. Det nye partiet Compromiso Muncipal har sammen med SUEÑA (drøm) trolig overtatt mange av de grønnes stemmer. Compromiso Muncipal endte opp med tre byråder og SUEÑA samt Ciudanos fikk hver sin representant i byrådet.

Turistkommunen Torrevieja en av få på Costa Blanca som får en byråd fra VOX. Et parti som sier de ikke ønsker seg innvandrere til Spania som ikke snakker språket eller følger Spanias «latin-kultur». Partiet er også imot de fleste tiltak for å beskytte kvinner i sårbare situasjoner.

Orihuela

Orihuela kommune nyter godt av store inntekter fra de mange ferieboligene på Orihuela Costa. Men kommunen har over mange år blitt kritisert for å ikke investere hvor inntektene kommer fra. Mens infrastruktur forfaller i områdene så mange utlendinger bor er det inne i Orihuela kommunen bruker penger. Kommunen har tradisjonelt vært styrt av Partido Popular som fortsatt er kommunens største parti til tross for en rekke avsløringer om korrupsjon. Men partiet taper i år oppslutning og mister to byråder så PP nå har ni byråder. Også PSOE har mistet to plasser i Orihuela og er nå nede på seks byråder. Det nye partiet «UP» gjorde det relativt bra med to plasser i bystyret. VOX vant to plasser i byrådet. Ciudanos er årets vinner i Orihuela. Partiet som mellom PP og PSOE, altså sentrum høyre, vant to seter til i byrådet og har nå fem plasser.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter