Lokaltog til Torrevieja – forprosjekt settes i gang

Publisert

Torrevieja hadde togforbindelse helt frem til slutten av 1980-tallet da linjen ble lagt ned. I 2016 insisterte den gang relativt nye ordfører i Torrevieja  José Manuel Dolón at kommunen måtte kobles til det spanske tognettet på ny. Saken har i lengre tid vært under utredning hos det spanske samferdselsdepartementet.

Rundt nyttår sendte Spanias minister for infrastruktur José Javier Izquierdo, et brev til Torrevieja kommune hvor han bekrefter at et forprosjekt skal settes i gang for å utrede muligheten for å koble kommunen til Spanias tognett via et lokaltog.

Ordfører Dolón feirer ikke, han påpeker at prosjektet nå er tre år forsinket, noe han sier skyldes lav prioritet for prosjektet fra Madrids side noe som endret seg med Spanias nye PSOE regjering som er mer positive til prosjektet enn den tidligere regjeringen til Mariano Rajoy fra Partido Popular.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter