30.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
22.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Lokalpolitiet i Elche fant UFO

Lokalpolitiet i Elche fant en flyvende tallerken parkert i utkanten av byen. Det er i alle fall hva man kan tro om man følger Twitter kontoen til Policia local.

28. desember er spanjolenes svar på 1. april, her kaller man dagen «Dia de los Santos Inocentes» – dagen for de uskyldige helgener. Tradisjonen tro er å dra en god spøk i løpet av dagen.

Den fjerde juledag bærer navnet El Día de los Santos Inocentes – ”de uskyldige helgeners dag” – til minne om den bibelske hendelsen da kong Herodes befalte at alle småbarn under to år i hele Judea skulle drepes, for å sikre at ikke Jesusbarnet skulle vokse opp.

Også spanske medier benytter dagen til å gjøre ting de ikke kan gjøre ellers. Ofte er hele sider i avisene dedikert til ”tullenyheter”.

I Ibi i Alicante-provinsen feires El Día de los Santos Inocentes på en helt spesiell måte. Et simulert slag ”enfarinats” mellom makthaverne og opposisjonen, hvor hvetemel benyttes som ammunisjon, blir iscenesatt på en satirisk og humoristisk måte.

Mest kjent er markeringen i Ibi. Byen Ibi, innerst i Alicante-provinsen er kjent i hele Spania for sitt gateslag 28. desember hvor ammunisjon er mel og egg.

Relaterte saker

- Advertisement -