Livlige juni-festivaler i Torrevieja

Publisert

Juni er spesielt fylt med en rekke tradisjonelle arrangementer og livlige feiringer som viser byens rike kulturarv. La oss dykke ned i noen av de vanlige festivalene som finner sted i Torrevieja i løpet av juni måned.

Dia de San Pablo og Dia de San Pedro: Hyllest til skytshelgenene (29. juni og 30. juni)

San Pablo (St. Paul) og San Pedro (St. Peter) markeres i Spania med deres respektive festdager. Den 29. juni markerer Dia de San Pablo. Påfølgende dag, 30. juni, feires Dia de San Pedro. Disse festlighetene er preget av religiøse prosesjoner, der statuer av helgenene blir båret gjennom gatene.

Corpus Christi: En fargerik blomsterkavalkade (3-10. juni)

En av de mest visuelt imponerende hendelsene i Torrevieja er feiringen av Corpus Christi, en religiøs festival som vanligvis finner sted i juni. Dette er en av byens eldste fiestas. Corpus Christi-feiringen har røtter tilbake til 1200-tallet og har siden blitt en viktig del av den katolske tradisjonen. Festivalen er en offentlig bekreftelse på troen på Jesu tilstedeværelse i det hellige sakrament, og den er også en anerkjennelse av eukaristien som en sentral del av katolsk liturgi.

Høydepunktet for mange er 10. juni dette året, da man lager “teppe av salt” utenfor kirken i sentrum, Parroquia Inmaculada Concepcion.

Et annet høydepunkt er prosesjonen, der Den Hellige Sakrament blir båret gjennom gatene på en vakkert utsmykket flåte, ledsaget av religiøse brorskap, musikere og jublende folkemengder. Datoen for Corpus Christi varierer hvert år i henhold til den liturgiske kalenderen.

Komplett program for 2023

Fra 3. til 11. juni
Utstillingen “Corpus Christi i minnet”.
Utstilling med Corpus Christi-tegninger
Salene i Inmaculada Concepción menighetskirke

Fra 8. til 10. juni
19:00: Eukaristisk triduum. Immaculate Conception menighetskirke

Lørdag 10. juni
20:30: Corpus Christi-konsert. Manuel Barberá Choir Group. Inmaculada Concepción menighetskirke.
22:00: Fremstilling av salteppet. Utenfor Inmaculada Concepción menighetskirke.

Søndag 11. juni
20:00: Prosesjon.

Noche de San Juan: En feiring av sommersolverv (23. juni)

Noche de San Juan, også kjent som Sankt Hans aften, er en populær feiring som finner sted natten til 23. juni og sammenfaller med sommersolvervet. Torreviejas strender blir midtpunktet for feiringen, der lokalbefolkning og turister samles for å ønske sommeren velkommen med stor entusiasme. Bål tennes langs kysten, og folk samles rundt for å nyte varmen og den magiske stemningen. Det sies at det å hoppe over bålene renser og bringer lykke for det kommende året.

Denne kvelden skyter man opp fyrverkeri klokken 23.30 fra promenaden i Torrevieja.

Dia de San Juan: En strandfest (24. juni)

I tillegg til Noche de San Juan, feirer Torrevieja også Dia de San Juan (Sankt Hans dag) den 24. juni. Denne dagen kjennetegnes av strandfester, der familier og venner samles for å nyte piknik, leker og tradisjonelle aktiviteter. Strendene er fylt med aktivitet, der folk spiser, drikker og nyter hverandres selskap. Det er en dag for avslapping, fritid og glede, og det omfavner den livlige ånden til sommeren.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter