Leter etter restene av 17 henrettede i Orihuela

Publisert

Det er Generalitat Valencia, som står bak utgravingen av en massegrav i Orihuela. Familiene til de 17 henrettede republikanerne har i flere tiår bedt om dette så de kan gi sine fedre og bestefedre en anstendig begravelse.

Blant de 17 henrettede er folk fra Torrevieja, Orihuela og kommunene rundt, medlemmer av kommunistpartiet, lærere og ledere fra arbeidstaker-organisasjoner. Det de hadde til felles var deres loyalitet til den spanske republikken, målet for statskuppet som led opp til borgerkrigen og den nye staten med konge som overhode.

Ofrene som ligger i massegraven ble lagt her i perioden oktober til november i 1938. Det var i 2006 den første PSOE-regjeringen på mange år vedtok «loven for historisk minne». Det er ved hjelp av denne loven at de pårørende har krevd at de som ble henrettet av General Francos menn, blir tatt ut av massegraven.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter