Lei av turister som klager over stranden

Publisert

MIL PALMERAS, Stranden har ikke nok sand og sanden er våt flere steder. Det er steiner i vannet, rådhuset må sende noen for å fjerne dem. Hvorfor må vi vasse over bekken som renner ut over stranden, det må da settes opp en gang-bro her. Og ikke minst, det er alger på stranden.

Helt syd i Alicante-provinsen har rådhuset i Pilar de Horadada sett seg lei på tåpelig klager fra turister som ikke har fått med seg at stranden er et natur-område. Rådhuset bruker nå sosiale medier til å slå tilbake mot kritikken, budskapet er at stranden er ikke et svømme-basseng.

Skader fra storm

Strendene er noe mindre i år som en konsekvens av de kraftige stormene man hadde her i mars og april. Miljøvern-departementet tillot at man la ut mer sand, så rådhuset mener folk bør være glade for det som finnes. Og steinene har alltid vært her men siden det er mindre sand på stranden er de mer fremtredende.

Mange turister er sure fordi at de må vasse over utløpet til Rio Seco (Den tørre elven) på Mil Palmeras-stranden. De etterlyser en gangbro her. Den forrige broen forsvant i forbindelsen med oversvømmelsene i 2019. Rådhuset sier de først nå har fått midlene fra statens fond knyttet til skadene. Ny bro er på vei, i mellomtiden får folk tåle å bli våte på beina når de skal på stranden.

Krangel og klager om tang

Når det gjelder tang i form av Poseidon, er det en evig kilde til polemikk i Spania. Turistene liker den ikke og den kan ofte lukte vondt. Men dette er planten som vokser utenfor kystområdene, den er kjempeviktig for livet i havet. Og når den driver i land og dør er den med på å holde sanden på plass, ikke minst forhindre at sanden forsvinner i det bølgene skylder over.

I fem måneder hvert år er det forbudt å fjerne denne tangen i Alicante-provinsen. Dette som følge av dekret 64/2022, 20. mai. For å fjerne tang utover det trenger man nå en egen tillatelse fra myndighetene i Valencia. Men slik tang flyter i land hver dag på mange strender, og det er helt naturlig påpeker rådhuset.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter