Håndball-mesterskap på La Zenia-stranden 21-23. juli

Publisert

Stranden Cala Bosque i La Zenia er nok en gang vertskap for turneringen Arena 1000 Playas de Orihuela Championship for sjette gang 21., 22. og 23. juli. Arena 1000 Playas de Orihuela blir den tredje runden av Arena Handball Tour 2023, sommerens strandhåndballturnering i regi av det spanske håndballforbundet.

Arrangementet har 2 000 deltakere, det er installert ni baner som opptar 7 000 kvadratmeter av stranden. Aktiviteten på hovedbanen vil bli sendt på Teledeporte-kanalen til Televisión Española og Youtube-kanalen til Real Federación Española de Balonmano, og at banen har plass til 700 tilskuere.

Når det gjelder avkastningen på investeringen i organiseringen av dette arrangementet, har idrettsrådmannen beregnet at idrettsarrangementet vil bety 6000 overnattinger, siden 80 prosent av utøverne kommer fra utenfor provinsen. “Fra idrettsdepartementets side jobber vi for å øke antallet av disse arrangementene, fordi de er en mulighet til å være en referanse for store idrettsarrangementer. Vi har et privilegert miljø som gjør det mulig å utøve idrett året rundt”, sier Sigüenza, som fremhever det gode forholdet mellom forbundet og bystyret og takker sponsorer og samarbeidspartnere for deres engasjement.

På den annen side har Diana Box antydet at Arena 1000 Playas de Orihuela er den siste turneringen i sesongen til det kongelige spanske håndballforbundet. “Orihuela er forpliktet til en sport som blomstrer og som genererer aktivitet for idrettsutøvere som forlater banesesongen for å spille sport på stranden,” sa hun. Box har avansert at 151 lag vil delta, hvorav 95 er grasrotlag. “Strandhåndball har en identitet knyttet til fair play og eksemplaritet,” sa Box, som mente at “dette arrangementet gir synlighet og markedsføring av sportsturisme” til Orihuela. Til slutt fremhevet han samarbeidet mellom institusjonene, siden, i tillegg til byrådet, også provinsrådet og Trinidad Alfonso-stiftelsen har vært involvert i feiringen av idrettsarrangementet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter