La Siestas-parken nesten klart for åpning

Publisert

Alt er nesten klart for åpningen av La Siesta-parken. Den ble påbegynt i januar i år på et 44 000 kvadratmeter stort område i boligområdet som har et stort behov for offentlige fasiliteter.

Det eneste som gjenstår er å ferdigstille den nye veien som stenger kvartalet mellom calle Granados og calle Henri Matisse, og som allerede er asfaltert.

Den forventes å bli offisielt åpnet i slutten av denne måneden eller i begynnelsen av november. Det vil bli et av de største grøntområdene i Torrevieja, bare overgått av arealet til den aromatiske parken i Torreblanca, som er mye mer diskret i sitt utvalg av fasiliteter.

Åpnes før tiden

Denne nye parken har flere bruksområder. Den har flere idrettsområder, andre er dedikert til barnelek med skyggefulle områder, paddle-tennisbaner og baner tilpasset ulike disipliner, agility, calisthenics og den nå berømte pumptracken for BMX-sykler og skateboard. Den er for øvrig berømt allerede før den åpnet, siden en nasjonal sportsavis annonserte innvielsen i begynnelsen av juni og hevdet at den er verdens største med sine 4300 kvadratmeter. Den når ikke opp til de 6000 meterne som enkelte andre europeiske anlegg har, men det er den største asfalterte pump trucken i landet, og selv om parken er inngjerdet med et gjerde, har pump trucken blitt brukt daglig gjennom hele sommeren av dusinvis av fans mens arbeidene pågikk.
Ikke utført

La Siesta skulle ha hatt dette grøntområdet på samme sted som hovedadkomsten på Calle Tiziano siden 1980-tallet, da det enorme boligområdet med tusenvis av boliger ble bygget ut. Urbanisatoren og byggherren foretrakk å selge tomtene og stikke av for å plyndre andre deler av provinsens kystlinje uten at noen ba ham om å ta ansvar for den manglende gjennomføringen, ikke bare av denne parken, men også av de fleste av de planlagte boligområdene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: