La Mata-tårnet reddes fra havet

Publisert

Torre de la Mata i Torrevieja var på vei til å forsvinne ut i havet etter vinterens herjinger. Uværet i desember, januar og mars skal ha ødelagt store deler av fundamentet rundt ruinene. Arbeidet med å sikre det 500 år gamle tårnet er nå i gang, etter at den spanske stat tidligere i år bevilget 350.000 euro til prosjektet.

Tårnet ved La Mata er sammen med Torre del Moro de to eneste byggene i Torrevieja som står på den spanske kulturarvlisten (Bien de Interés Cultural). Det er anslått at tårnet i sin nåværende form ble bygget en gang på 1500-tallet, men allerede før det lå det en bygningsstruktur på samme sted datert helt tilbake til 1300-tallet.

Torre de la Mata hadde lenge en viktig funksjon i saltproduksjonen i Torrevieja. Saltet fra lagunene ble lagret ved tårnet i påvente av utskiping. Tårnet fungerte også som vakttårn. I 1995 ble det bestemt at bygget skulle fredes og føres opp på Spanias liste over verneverdig kulturarv.

I arbeidene som nå gjøres på fundamentet vil man forsøke å bevare konstruksjonens opprinnelige form, et hensyn som angivelig ikke ble tatt av Torrevieja kommune under den forrige restaurasjonen på 1990-tallet. 

Gjenoppbyggingen som startet i sommer skjer på statens regning og har et budsjett på 350.000 euro.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter