Kvikk pokerturnering

Publisert

Lokalet er mørkt, jazzmusikk trommer i bakgrunnen, kortene stokkes, sjetongene plasseres og nervene holdes under kontroll. På Kvikk Baren var det god stemning da unge og eldre, 25. januar, samlet seg rundt bordene for å spille Texas Hold’em.

Sosial hobby
Kortspillet Texas Hold’em er kanskje den mest populære varianten av poker.

Lokalet er mørkt, jazzmusikk trommer i bakgrunnen, kortene stokkes, sjetongene plasseres og nervene holdes under kontroll. På Kvikk Baren var det god stemning da unge og eldre, 25. januar, samlet seg rundt bordene for å spille Texas Hold’em.

Sosial hobby
Kortspillet Texas Hold’em er kanskje den mest populære varianten av poker.
Man vet ikke nøyaktig når eller hvordan spillet oppstod, men en teori er at det oppstod i Robstown, Texas, på begynnelsen av 1900-tallet og at det derifra tok seg til Dallas og videre til Las Vegas presentert av blant annet de anerkjente gamblerne Candell Addington, Doyle Brunson og Amarillo Slim.

På Kvikk Baren møtes de derimot mest for det sosiale forteller Bjørnar Iversen fra Andøya.
Hans kone var kanskje kveldens største fan, og hun hadde god utsikt fra den høye barkrakken.
– Målet er å klare å holde seg med i spillet så lenge som mulig, sier Iversen og forklarer.
– Det er veldig sosialt og så er det skikkelig god stemning her. Her møter vi folk fra forskjellige land med en felles hobby. Jeg hadde egentlig ikke spilt så mye på forhånd, men det gjør ikke noe. Vi er her for det sosiale.

Internasjonal pokerturnering
Pokerspill på Kvikk Baren startet for fire år siden, og ble en stor hit i det internasjonale miljøet rundt baren som ligger i Torrevieja.
– Siden det ble så populært så har vi begynt å kjøre poker her hver torsdag og søndag, og så har vi turneringer nesten hver andre måned, sier daglig leder, Tone Martinsen som selv elsker å spille poker.
– Vi gjør dette for å ha det gøy, og det har blitt en stor suksess, sier Martinsen som har både russere, polakker, nordmenn, tyskere, svensker og noen spanjoler innom på pokerkveldene.
På onsdagens pokerturnering var det 16 påmeldte. De fleste spillerne har litt pokererfaring på forhånd, men Martinsen forteller at det er ikke er et forbehold for å få delta.  

– Jeg tenkte å lage egne puter med de faste spillernes navn. I tillegg får vinneren av turneringen et eget diplom fra Kvikk Baren. Vi må gjøre litt stas på spillerne, sier Martinsen.

Beste hånd
Royal Straight Flush: Dette er A-K-Q-J-10 i samme farge. Dette er den absolutt beste hånden i Texas Holdem. Det har ingen betydning hvilken farge du har.
Straight Flush: Dette er fem kort i samme farge og i sekvens. Et eksempel på straight flush kan være 6-5-4-3-2 alle i hjerter. Hvis to personer skulle slumpe til å ha straight flush samtidig, vil den som har det høyeste topp-kortet vinne.
Fire like (four of a kind): Fire kort med samme verdi. F.eks. 5-5-5-5.
Fullt hus (full house): Tre kort med samme verdi + to kort med samme verdi. F.eks. 9-9-9-2-2.
Flush: Flush er fem kort i samme farge og type(f. eks. 5 kløvere eller hjertere).
Straight: Straight er fem kort i sekvens, f.eks. 4-5-6-7-8. Fargene har ingen betydning.
Tre like (three of a kind): Tre kort med samme verdi, f.eks. Q-Q-Q.
To par (two pairs):To kort med samme verdi + to kort med samme verdi. F.eks. 9-9-4-4.
Ett par (one pair): To kort med samme verdi.

kilde: wikipedia

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter