Kronisk halsbrann: Finn ut om du trenger operasjon for å lindre halsbrann

Publisert

Halsbrann, også kjent som sure oppstøt eller gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), er en vanlig tilstand som kan påvirke livskvaliteten til mange mennesker.
Selv om det finnes ulike behandlinger for å kontrollere symptomene på halsbrann, kan det i noen tilfeller være nødvendig med kirurgi for å oppnå varig lindring.
Dr. Juan Antonio Casellas, spesialist på fordøyelsessystemet ved Quirónsalud Torrevieja og Quirónsalud Alicante, forklarer hva halsbrann er, når man bør vurdere kirurgi og hvilke kirurgiske alternativer som er tilgjengelige ved Quirónsalud.

Hva er halsbrann?

Halsbrann oppstår når magesyre kommer opp i spiserøret og forårsaker en brennende følelse i brystet (halsbrann). “Symptomene kan være halsbrann, oppstøt, brystsmerter, kronisk hoste og svelgevansker”, forklarer Casellas. Selv om livsstilsendringer og medisiner kan kontrollere halsbrann i de fleste tilfeller, finnes det situasjoner der kirurgi kan være et effektivt alternativ. På Quirónsalud har vi et team av eksperter på behandling av denne typen fordøyelsessykdommer.

Årsaker til halsbrann

Den viktigste årsaken til halsbrann er gastroøsofageal refluks, det vil si at syre fra magesekken går over i spiserøret. Dette kan oppstå når det gastroøsofageale krysset, dvs. den nedre lukkemuskelen i spiserøret, ikke fungerer, eller hos pasienter med hiatusbrokk.

Effektive tips for å redusere halsbrann

For å forebygge halsbrann er det svært viktig at vi endrer matvanene våre ved å prøve å unngå de matvarene som fremmer halsbrann og gastroøsofageal refluks så langt det er mulig.

  1. fettrik mat: stekt mat og pølser.
  2. Svært store måltider.
  3. Kaffe og koffeinholdige drikker.
  4. Alkoholholdige drikker med høy alkoholprosent.
  5. Sjokolade, sitrusfrukter og varme krydder.

Dr. Casellas forklarer at “det er viktig å sette av tid til å legge seg etter at man har spist eller trent, slik at man unngår symptomer på halsbrann”.

Kirurgi for å eliminere halsbrann

Kirurgi for halsbrann vurderes når symptomene ikke er tilstrekkelig kontrollert med livsstilsendringer og medisiner, eller når det oppstår komplikasjoner som spiserørsbetennelse, spiserørsforsnævring eller hiatal brokk.
I tillegg kan kirurgi vurderes hos unge pasienter som ønsker å avvenne seg fra langvarig medisinering.

På Quirónsalud utfører eksperter på fordøyelsessystemet denne typen inngrep for å redusere symptomene på halsbrann.
Det er viktig å merke seg at kirurgi mot halsbrann bør vurderes og utføres av en kirurg som har spesialisert seg på fordøyelsessykdommer. Risikoen og fordelene ved hvert enkelt inngrep bør vurderes og diskuteres med legen for å ta en informert beslutning.

Farer ved refluks for pasienter

Symptomene på halsbrann utgjør i seg selv ingen livstruende risiko for pasienten.
Det vil bare tvinge deg til å ty til legemidler som syrenøytraliserende midler og magesyrehemmere (omeprazol). Det er viktig å rådføre seg med en spesialist for å få veiledning om hvilke tiltak som bør iverksettes.

Kirurgi kan være et effektivt alternativ for dem som lider av kronisk halsbrann og ikke får lindring med livsstilsendringer og medisiner, forklarer Dr. Casellas.

Det er viktig å konsultere spesialisert helsepersonell for å vurdere behovet og muligheten for kirurgi i hvert enkelt tilfelle, slik som spesialistene ved Quirónsalud. Ikke nøl med å oppsøke lege og utforsk alle tilgjengelige alternativer for å finne den behandlingen som passer best for deg.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter