Kritiseres for katteproblem

0
199
gats_a_la_vall_dalmonesir_crop.jpg

Torrevieja kommune får kritikk for ikke å følge opp kampanjen med sterilisering av byens villkatter. Flere hundre eierløse katter lever i gatene og parkene i sentrum av byen. Lokale dyrevernorganisasjoner og kommunen ble i oktober i fjor enige om å begrense tilveksten gjennom sterilisering. Planene var at kampanjen skulle fortsette i 2015 men så lagt i år er ingenting gjort.

Målet med å sterilisere løskattene i Torrevieja er på den ene side å bedre forholdene for dyrene og på den annen å få bukt med problemet knyttet til hygiene med matrester og avføring i gatene, skriver avisen Información.

Av stedene der katteproblemet har vært størst nevnes den østlige moloen ved havnen, områdene rundt Monumento al Hombre del Mar og Monumento de Las Columnas, samt Punta Margalla ved Playa del Cura og bydelen El Acequión.

Det antas at rundt 600 katter lever i gatene og parkene i sentrum av byen. Lokale dyrevernorganisasjoner og kommunen ble i oktober enige om å begrense tilveksten gjennom sterilisering av 120 katter i året. I slutten av 2014 ble et utvalg på 30 katter kastrert. Planene var at kampanjen skulle fortsette i 2015 men så lagt i år er ingenting gjort.

Partido Populars kommuneledelse får nå kritikk for ikke å følge opp tiltaket. Dyrevernorganisasjonene mener at sterilisering er noe kommunen bør prioritere, en oppfatning som støttes av representanter for opposisjonen. Kommuneledelsen har etter det lovet at steriliseringen vil fortsette. Grunnen til at man ikke er kommet i gang skyldes i følge en uttalelse at den formelle avtalen for inneværende periode ikke er på plass.