Kritiseres for «å kjøpe» stemmer

Publisert

Partido Populars kommuneledelse i Torrevieja bruker kommunens trygdeordninger til å kjøpe seg velgere. Det mener en samlet opposisjon som reagerer på at ordfører Eduardo Dolón to måneder før kommunevalget dobler budsjettet for den omdiskuterte løsningen med kontantutbetaling til innbyggerne.

Partido Populars utbetaling av såkalte «paguicas» (små betalinger) er ingen behovsprøvd ordning men gis til alle pensjonister i Torrevieja uavhengig av inntekt og betales ut i kontanter. Hvert år stiller ordføreren personlig opp i rådhuset for å dele ut pengene. PP har tidligere begrunnet løsningen med at det er enklere å dele ut konvolutter med kontanter en å bry folk med bankoverføringer.

Ordningen med kontanter til folket er svært kontroversiell og ble innført av PP under ordfører Pedro Hernández Mateo for over tjue år siden. En samlet opposisjon i kommunen er imot ordningen og måten pengene deles ut på. Flere ganger er det foreslått at beløpene heller skal overføres via banken slik man gjør med andre trygdeordninger. Det reageres også på at ordfører Eduardo Dolón to måneder før kommunevalget 24. mai dobler budsjettet for utbetalingene. Opposisjonen mener Partido Populars kommuneledelse bevisst bruker utbetalingene til å lokke til seg velgere. Også rett før parlamentsvalget i 2011 skal PP ha satt opp beløpet.

Les også:

«Brød og sirkus» til Torreviejas velgere

 Lanserer seg selv før han er valgt

Foto: Partido Populars ordfører i Torrevieja, Eduardo Dolón, PP Populares 2015.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter