Krever ordførerens avgang etter korrupsjonstiltale

Publisert

Ordfører i Orihuela, Pepe Vegara, er tiltalt for “forbrytelser mot statskassen og dokument-forfalskning”. Nå som ordføreren har uttalt at han ikke vil gjøre noen avtale med påtalemyndigheten krever opposisjonen (PSOE) hans umiddelbare avgang.

I morges gikk talskvinnen for PSOE, Carolina Gracia, offentlig ut og krevde “Vegaras avgang som ordfører” og understreket at “det er uakseptabelt at han kombinerer sitt arbeid som ordfører med rettssaken”.

Vegara risikerer 7 års fengsel og sivilrettslig ansvar. PSOE forsikrer i en pressemelding at hans tid som ordfører i Orihuela har kommet til en slutt. Talsmann for PSOE understreket også at lederne av PP ikke har vært i stand til å ta en “seriøs, ærlig og ansvarlig” beslutning.

Penger fra ferieboliger på Orihuela Costa: Ordføreren kjørte Rolls Royce

Orihuela kommune har over mange år vært åssted for grov korrupsjon.  José Manuel Medina (PP), ordfører fra 1995 til 2007 var blant annet kjent for å kjøre rundt byen i en Rolls Royce. Til sitt forsvar sa han da at han som bil-entusiast hadde “fått låne bilen av en utbygger”. Mye av korrupsjonen i Orihuela har vært knyttet til kjempe-utbyggingen av ferieboliger på Orihuela Costa.

Tidligere har Luis Fernando Cartagena (PP), ordfører i perioden 1987-1995, måttet gå i fengsel etter en dom for underslag.

Mónica Lorente (PP), ordfører fra 2007 til 2011, ble etterforsket for korrupsjon i forbindelse med tildelingen av kontrakter for tømming av søppel i kommunen, 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter