Krever engelsk fremfor valensiansk

Publisert

Foreldre i Torrevieja protesterer mot at valensiansk skal styrkes i skolen og ber i stedet om mer engelsk. Til sammen 2.000 underskrifter skal være innhentet gjennom de forskjellige organisasjonene av mødre og fedre AMPA (Asociaciones de Madres y Padres de Alumnos) i protest mot den nye språkreformen.

Reformen som er foreslått av regionsregjeringen PSOE-Compromís har som formål å styrke valensiansk i undervisningen, noe mange foreldre er imot. Konflikten har tilspisset seg etter at et ønske om mer engelsk og mindre valensiansk nylig ble avvist den politiske ledelsen i Valencia. Regionsregjeringen har allerede innført regelendringer i offentlig sektor slik at alle nye funksjonærer må bestå en ny språkprøve i valensiansk. Sistnevnte endring som er trådt i kraft ved dekret skal etter planen også lovfestes i den nye reformen.

Les også: “Nasjonaliserer” offentlig sektor i Valencia-regionen – Må snakke valensiansk

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter