Kraftig uvær rammet Costa Blanca

Publisert

Myndighetene i Valencia var satt i beredskap etter at det nasjonale meteorologiske institutt (AEMET) 21. september varslet fare for kraftig regn over store deler av Spania.

Myndighetene i Valencia var satt i beredskap etter at det nasjonale meteorologiske institutt (AEMET) 21. september varslet fare for kraftig regn over store deler av Spania.

Uværet rammet deler av Valencia-regionen sent mandag kveld, og var særlig intenst langs kysten.

I Alicante satte uværet inn klokken 22.00 og fikk 16 milimeter nedbør. Da hadde stormen allerede passert Vega Baja-området, hvor kommuner som Torrevieja og Orihuela hadde fått henholdsvis 40 og 30 milimeter nedbør.

Det var gått 90 dager siden sist det falt en dråpe regn i Torrevieja. I går falt det 40 milimeter nedbør, 19 av dem i løpet av kun 20 minutter,. Dette førte til at Paseo de la Libertad og flere lokale restauranter ble stengt grunnet oversvømmelse.

Stormen forårsaket også materielle skader i Callosa de Segura. Her blåste et tre over ende og sperret i lang tid inngangen til kommunen. I Almoradi ble flere leiligheter oversvømmet av vann.

Langs kysten og sør i provinsen Alicante og kysten av Valencia og Castellon opprettholdes beredskapsnivået til oransje.

Gitt risikoen for kraftig regn har regionsmyndighetene gjennom sitt koordinerende krisesenter kontaktet alle kommuner som ligger i de berørte områdene.

Det har også blitt lansert en egen plan for raskt å kunne spre informasjon om flomrisikoen til kommuner og nødetater. Regjeringen råder forsiktighet, spesielt når du kjører.

Farevarslet er sendt til ut til totalt 33 provinser, og også i Catalonia, Aragon og Balearene, Menorca ventes det sterk eller meget sterk nedbør.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter