For kort redningstjeneste ved strendene

Publisert

Redningstjenesten ved Torreviejas badestrender er for kort. Det mener mange av byens badegjester. Oppsynet med strendene starter klokken elleve om morgenen og slutter klokken syv på kvelden. Strender som La Cura og Los Locos er imidlertid gjerne fulle fra tidlig om morgenen og helt frem til solnedgang. Temaet aktualiseres av to drukningsulykker i juli som begge skjedde om morgenen før badevaktene var kommet på jobb.

Torrevieja kommune viser til den nåværende avtalen med redningstjenesten og at kontrakten må endres dersom tilbudet skal utvides. Ansvarlig for byens strender Javier Manzanares sier til avisen Información at han opprinnelig ønsket en lengre redningstjeneste. Da han tiltrådte som byråd var imidlertid allerede oppdraget lagt ut på anbud og kunne ikke endres uten å forsinke prosessen.

Byråden legger samtidig til at kommunen ikke har mottatt formelle forespørsler om å utvide redningstjenesten. De har imidlertid mottatt andre typer klager, blant annet om fjerning av tang og tare fra strendene.

I begynnelsen av juli døde en eldre mann ved Playa de Los Locos i Torrevieja. Senere samme måned omkom en 78 år gammel mann ved La Mata-stranden. Drukningsårsaken skal i begge tilfellene ha vært hjerteinfarkt og skjedde om morgenen før redningstjenesten var kommet på jobb.

Les også: Drukning ved La Mata i Torrevieja

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter