Konfirmanttur til London

PublisertNyttig å vite:

Norsk ungdom  fra Torrevieja dro på konfirmasjonsleir litt utenom det vanlige. Den Norske Sjømannskirken arrangerer nemlig tur til London, hvor  konfirmantene får med seg både byens mange turistattraksjoner, bidrar på gudstjeneste og konfirmantundervisning og ikke minst danner nye vennskapsbånd på tvers av landegrenser.

Norsk ungdom  fra Torrevieja dro på konfirmasjonsleir litt utenom det vanlige. Den Norske Sjømannskirken arrangerer nemlig tur til London, hvor  konfirmantene får med seg både byens mange turistattraksjoner, bidrar på gudstjeneste og konfirmantundervisning og ikke minst danner nye vennskapsbånd på tvers av landegrenser.

Årets 63 norske konfirmanter fra Den norske Sjømannskirken i Torrevieja, Gran Canaria, El Campanario, Borre, Sveits, og et par nettkonfirmanter satte den 17. mars nesen mot England. Den Norske Sjømannskirken i London tok dem i år, som i fjor, i mot med åpne armer, og ble under oppholdet boplass for rundt hundre mennesker.

– Det har blitt en tradisjon at sydenkonfirmantene samles til konfirmantleir på sjømannskirken i London, og med ca. 100 stykker til sammen blir det fullt på kirka, med mye liv og mye moro, forteller kapellan Mia Ottersen, fra sjømanskirken i Torrevieja.

Programmet var tettpakket, og 14/15-åringene hadde store forventninger til både Buckingham Palace, London Eye, Big Ben og resten av Londons store turistattraksjoner. Høyt prioritert hos mange av konfirmantene lå blant annet voksmuseet, “Madame Toussaud”, der fryden var stor over å fotograferes i selskap av både Michael Jackson, Britney Spears, James Bond og andre kjendiser.

– Definitivt profilbildemateriale på Facebook sier en smilende Joakim S. Lystad, som synes Londonturen var av ypperste klasse. Musikalen “Les Miserables” kunne jeg godt styrt meg for, men en tur på Hard Rock Café reparerte fort skaden, ler Joakim.

De tolv konfirmantene fra Torrevieja hadde allerede blitt litt kjent med konfirmantene fra både Albir og El Campanario, der de sammen var på enda en konfirmasjonsleir i Denia, i Spania.

– Der fikk mange nye venner, og de gledet seg til å møte dem igjen i London,  forteller kapellan Mia Ottersen om konfirmantene fra Torrevieja.

– Både konfirmantene og vi lederne gledet oss masse til turen. Det er alltid fint å reise på leir sammen, da får vi mer tid sammen og blir bedre kjent med hverandre. På turen blir vi også bedre kjent med hvem Jesus er og hva han gjorde og gjør i dag.

Konfirmantene deltok blant annet på gudstjenesten i sjømannskirken i London på søndagen, og hadde konfirmantundervisning sammen med de andre konfirmantene.

Konfirmasjonsundervisningen for Torreviejagjengen før Londonturen har funnet sted i Sjømannskirken. Nå gjenstår bare én samling til før ungdommene stilles for presten og går over i de voksnes rekker. Undervisningen kan i følge guttene ikke måle seg med skating og longboarding, men “vi koser oss med pizza i kirka og lærer mye om Gud, Jesus, Bibel-lesing og sånt” er de enige i.
Konfirmantene fikk også med seg shopping i Oxford Street og andre kjente plasser, noe som selvsagt hører med ved et besøk i London.

Nå gjenstår selve konfirmasjonen – palmesøndag 17. april.

Av: Tonje Lystad

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter