Kommunestyring på halv tolv

Publisert

PPs gamle kommuneledelse i Torrevieja hadde i 2014 utgifter på over 10 millioner euro uten at det finnes kontrakter for oppdragene. Det fremgår av den offentlige revisjonen som nå er lagt frem. Utgiftene gjelder flere hundre forskjellige oppdrag og tjenester og utgjør rundt en tiendedel av fjorårets budsjett. Tidligere ordfører Eduardo Dolón er flere ganger blitt kritisert for å ta for lett på formelle prosedyrer. I dag sitter han i opposisjon i kommunen og har samtidig blitt forfremmet av eget parti til rollen som visepresident i provinsen Alicante.

I den offentlige revisjonen for Torrevieja kommune for 2014 skal det være funnet regninger for hele 10,6 millioner euro, oppdrag som angivelig er inngått uten formelle avtaler. I følge avisen Información er det snakk om 313 forskjellige oppdrag og tjenester. Den største enkeltstående utgiften er på nærmere to millioner euro og gjelder strømforbruk. Til sammen utgjør beløpene en tiendedel av budsjett for i fjor.

Partido Popular og den tidligere ordføreren i Torrevieja, Eduardo Dolón, er flere ganger blitt kritisert av den nye kommuneledelsen for å ha forsømt sine forpliktelser. Blant annet skal man ha måttet stenge flere offentlige bygg som ikke var i forskriftsmessig stand. Ordføreren skal også ha etterlatt seg ubetalte regninger for over en million euro. Dolón sitter i dag i opposisjon i kommunen og er samtidig forfremmet av eget parti til rollen som visepresident i provinsen Alicante.

Foto: Tidligere ordfører i Torrevieja, Eduardo Dolón (PP).

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter