Kommer toget til Torrevieja?

Publisert

Ordføreren i Torrevieja, José Manuel Dolón, etterlyser informasjon om den statlige utredningen om tog til Torrevieja som ble påbegynt for snart to år siden. Allerede i 2013 vedtok PP-regjeringen i Madrid at man skulle se på muligheten for et kysttog fra Valencia til Alicante der Torrevieja også skulle være med (Tren de la Costa). Utredningen skal etter planen være klar til april i år. Ordfører Dolón har imidlertid fått beskjed om at fristen ikke vil bli overholdt og at man ikke vet når utredningen vil komme. Torrevieja har tidligere hatt togforbindelse, men linjen ble nedlagt på slutten av 1980-tallet.

Det har lenge vært snakk om å få toget tilbake til Torrevieja, uten at man har kommet videre med planene. Torrevieja-ordfører Dolón reagerer nå på at utredningsprosjektet som ble vedtatt i 2013 og startet opp i april 2014 også ser ut til å være lagt på is.

Dolón som representerer miljøpartiet Los Verdes har vært en ivrig forkjemper for å få toget tilbake til byen og er skuffet over det han mener er Partido Populars manglende vilje til å satse reelt på prosjektet. Ordføreren mener regjeringspartiet kommer med tomme løfter, i en sak som er svært viktig for byen. Tog til Torrevieja vil være av avgjørende betydning ikke bare for byens turistnæring og fremtid generelt, men også for alle de andre kommunene i distriktet Vega Baja, sier han. Los Verdes (De grønne) har tidligere samlet inn over 12.000 underskrifter til støtte for prosjektet.

Torrevieja har per dags dato ingen jernbaneforbindelse. I dag finnes det tog mellom Valencia og Gandía rett nord for Costa Blanca, som er knyttet opp mot rutenettet for lokaltog i Valencia by. I tillegg går det en «trikkelinje», TRAM Metropolitano de Alicante, videre langs kysten mellom Dénia og Alicante.

Tidligere gikk det imidlertid tog også til Torrevieja, en linje som ble åpnet i 1884 og som var i bruk helt frem til slutten av 1980-tallet. I dag tjener deler av den gamle togtraseen som sykkelsti og gangvei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter