Kloakkstank-problem endelig løst i Torrevieja

Publisert

Torrevieja er endelig blitt kvitt problemene med kloakkstank fra renseanlegget EDAR syd i byen. Bassengene for avløpsvann har siden byggingen av anlegget i 2007 vært åpne, noe som har gitt luktproblemer for tusenvis av innbyggere. Bassengene er nå tildekket med spesiallagde tak til 235.000 euro som fjerner luktproblemet.

Luktproblemet syd i Torrevieja by skal i følge kommunen vært så omfattende at enkelte beboere i de mest utsatte områdene solgte sine eiendommer og flyttet. Rundt 30.000 innbyggere, enda flere under sommersesongen, har vært plaget av luktproblemet – blant annet i områdene San Roque, Avenida de Pinoso, urbanisasjonene La Veleta, Mar Azul, los Balcones, Playa Verde, Lo Ferrís, Lago Jardín og sykehuset Hospital de Torrevieja.

Det aktuelle renseanlegget, Estación Depuradora de Aguas Residuales (EDAR), tilhører regionsadministrasjonen i Valencia. Utbedringene har latt vente på seg i ti år. Arbeidet som kostet rundt 235.000 euro er utført etter flere år med politiske press i Torrevieja, blant annet fra partiet Los Verdes (De Grønne).

Hvorfor regionsadministrasjonen i Valencia i sin tid ikke påså at renseanlegget ble bygget med tak er uvisst. Anlegget som stod ferdig i 2007 skal ha vært det eneste i byer over 50.000 innbyggere i Valencia-regionen som ikke hadde bassengene tildekket. Arbeidet med å dekke til bassengene skulle egentlig vært ferdig i agust i fjor, men har tatt lenger tid en planlagt. 

Les også: Torrevieja-bydel slipper kloakkstank

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter