Klager på søppel i Torrevieja

Publisert

Torrevieja kommune får kritikk for ikke å løse byens søppelproblem. Opposisjonspartiet Partido Popular mener den rødgrønne kommuneledelsen har forsømt oppgaven med å holde byen ren. I følge partiet har det vært mer søppel i Torreviejas gater denne sommeren enn noen gang før, spesielt rundt søppelkasser på fortauene og ved containere der søppel hentes. Årsaken skal være uklarheter i avtalen med Acciona som hadde kontrakten for søppeltømming i byen. Selskapet har lenge jobbet uten kontrakt, måned for måned, skriver avisen Información.

Avtalen med renholdsfirmaet Acciona er ikke blitt forlenget fordi servicen selskapet tilbyr i følge kommunen ikke er tilfredsstillende. I mangel på avtale med et nytt firma, har kommunen likevel sett seg nødt til å kjøpe tjenesten av samme selskap, med betaling fra måned til måned.

Det er Partido Populars kommunegruppe som nå fremsetter kritikken. Partiet er imidlertid selv godt kjent med problemet. Den forrige kontrakten fra 2004 ble nemlig inngått da PP satt ved roret og kompliseres av korrupsjonsskandalen til partiets tidligere ordfører Pedro Mateo Hernández.

Hernández som var ordfører i Torrevieja i 23 år soner i dag en dom på tre års fengsel for korrupsjon, nærmere bestemt for å ha manipulert kommunens anbudskonkurranse for tømming av søppel.

Les også: Torrevieja-ordfører i fengsel

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter