Klager på «invasjon» av bobiler

Publisert

Bobilene er tilbake langs kystlinjen ved badestranden Los Locos i Torrevieja. Parkeringen er til irritasjon for folk som bor og ferdes i området, men er i følge politiet ikke ulovlig. Enkelte av bilene står imidlertid så nære havet at det strider med spansk lov om fri ferdsel i strandsonen. Så sent som i april i fjor skal kommunen har forsøkt å hindre camping på stedet. Mangel på et tydelig forbud skal imidlertid ha gjort at bilene er tilbake.

Bobilene ved Playa de los Locos står parkert på et område kjent som Cala de la Punta del Salaret. Så sent som i april i fjor forsøkte kommunen å hindre camping i området. Problemet er imidlertid at parkeringen på stedet ikke nødvendigvis er ulovlig. Riktignok står enkelte av bilene så nære havet at det strider med spansk lov om fri ferdsel i strandsonen. Men parkering på offentlige sted er fullt lovlig for bobiler, på linje med andre kjøretøyer, så fremt det ikke settes ut bord, stoler og annet campingutstyr. Eierne av bobilene, angivelig både spanske og utenlandske, beveger seg imidlertid i en gråsone. Mange blir nemlig værende på samme sted i flere uker, noen ganger måneder, noe som gir parkeringen trekk av camping.

 

 

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter