Klager over søppel og rotter på Orihuela Costa

Publisert

Nabo-foreningen på Cabo Roig og Lomas tok i går nok en gang opp problemene med søppeltømming i Orihuela Costa i programmet Hoy por Hoy på Radio Orihuela. Denne gangen var det påske-uken man brukte som eksempel på hvordan kommunen konstant prioriterer ned turistområdene på kysten.

Presidenten i foreningen, Tomás Moreno, forklarte at de ekstra mannskapene som kommunen tar inn denne tiden av året, i år utelukkende er beregnet på Orihuela sentrum. Mens kysten, påpekte Moreno, “ga et ynkelig bilde for besøkende som spurte om det var søppelstreik”. En urettferdig situasjon for kystens 100 000 innbyggere”.

I bydeler som Mil Palmeras, Playa Flamenca, La Florida og La Regia ble søppeltømmingen forsinket i mellom tre og fem dager, noe som førte til rotter og “et angrep på hygienen og folkehelsen. De ansvarlige for gaterengjøringen har hevdet dette skyldtes at en lastebil som var ute av stand”, sier foreningens president.

Rådmannen i Orihuela forklarte at “det er totalt 25 arbeidere som vil forbli i denne tjenesten i seks måneder, nærmere bestemt to sjåfører og 23 operatører”. I løpet av de neste dagene vil resten av arbeiderne bli med i tjenesten for å dekke de 32 stillingene som finnes i den kommunale staben av diskontinuerlige fast ansatte under de samme betingelsene for midlertidig ansettelse.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter