Karneval i Torrevieja 26. januar til 11. februar

Publisert

Programmet for Torreviejas karneval 2024 har blitt lagt frem. Rådmann for festivaler, Rosario Martinez Chazarra, forklarte at “det er et program fullt av arrangementer, aktiviteter, musikk, farger og strukturert i en mer attraktiv turistform, konsentrert om arrangementer i helgene.

Presidenten for foreningen for karnevalet i Torrevieja, Paco Pizana, har fått i oppdrag å offentliggjøre programmet og forklarer at “startskuddet for festlighetene går fredag 26. januar på Torreviejas kommuneteater, med åpningstalen som skal holdes av den kjente skuespilleren og programlederen Sara Escudero.

Kroningen av karnevalsdronningene

Dagen etter, lørdag 27. januar, arrangeres det for første gang i karnevalets historie en dobbeltsesjon på Stadsteatret. Kl. 18.00 og 21.00 finner kroningen av karnevalskongene sted. I år er det den unge Irene del Monte som tar over barnekronen, den andre karnevalskongen, Damian Bear, og vår hoveddronning, Eva Viuda, vil presentere sine spektakulære fantasier som er forberedt på å blende oss under karnevalene.

I tillegg vil det gylne karnevalsskjoldet bli tildelt Mª Teresa Moreno, “Mari Tere la del Tiburón”, historisk komparsista og deltaker i en rekke utgaver av karnevalet i Torrevejense.

Drag Queen-gallaen

Lørdag 3. februar åpner det internasjonale auditoriet i Torrevieja dørene for den XV Drag Queen-gallaen “City of Torrevieja”, der dragdronninger fra hele Spania vil presentere sitt beste show for et hengivent publikum med sikte på å vinne kronen som Drag Queen 2024. I år vil denne fantastiske gallaen, som er en av de viktigste i Spania, nok en gang bli regissert og presentert av “La Plexy”, den offisielle arrangøren av Madrid Pride, og vil inneholde flere overraskende gjesteartister på toppnivå og en jury bestående av bransjefolk og noen kjendiser som vil overraske publikum. Også i år har kulturforeningen for Torreviejas karneval økt premiene til vinnerne.

Komplett program for Karneval i Torrevieja 2024:

Fredag 26. januar

Neste fredag, 26. januar, går startskuddet for festlighetene i Torreviejas kommuneteater, og åpningstalen holdes av den kjente skuespilleren og programlederen Sara Escudero. Hun er kjent for å ha deltatt som programleder og samarbeidspartner i utallige nasjonale TV-programmer, som Zapeando, Comedy Club eller Intermediate, og filmer som “Padre no hay más que uno” eller “Actos por partes”. På dette arrangementet vil dokumentarfilmen som oppsummerer den siste utgaven av torrevejense-karnevalet ha premiere, og komparser og deltakere vil kunne være en levende del av denne store festen.

Lørdag 27. januar

Dagen etter, lørdag 27. januar, blir det for første gang i karnevalets historie arrangert en dobbeltforestilling i Stadsteatret. Kl. 18.00 og 21.00 finner kroningen av karnevalskongene sted. I år er det den unge Irene del Monte som tar over barnekronen, den andre karnevalskongen, Damian Bear, og vår hoveddronning, Eva Viuda, vil presentere sine spektakulære fantasier som er forberedt på å blende oss under karnevalene. I tillegg vil det gylne karnevalsskjoldet bli tildelt Mª Teresa Moreno, “Mari Tere la del Tiburón”, en historisk comparsista og deltaker i en rekke utgaver av Torreviejas karneval.

Søndag 28. januar

Søndag 28. januar flytter karnevalet til La Mata (Encarnación Puchol-torget) for å feire den andre karnevalspaellakonkurransen.

Kl. 12.00 går den tredje utgaven av dyrekarnevalet av stabelen, der dyreinternater og dyrevernorganisasjoner får plass til å promotere adopsjon av dyr. Dagen rundes av med en gigantisk paella, underholdning for de minste, musikalske innslag og utlodning av premier.

Fredag 2. februar

Den andre helgen begynner fredag 2. februar med feiringen av V Quedada Carnavalera, der karnevalet går i parade for å gjøre seg klar til det store opptoget.

Lørdag 3. februar

Lørdag 3. februar åpner Torreviejas internasjonale auditorium dørene for den XV Drag Queen-gallaen “Ciudad de Torrevieja”, der dragdronninger fra hele Spania vil fremføre sitt beste show for et dedikert publikum, med sikte på å vinne kronen som Drag Queen 2024. Denne fantastiske gallaen, som er en av de viktigste i Spania, vil også i år bli regissert og presentert av “La Plexy”, den offisielle arrangøren av Madrid Pride, og vil by på flere overraskende gjesteartister på toppnivå og en jury bestående av bransjefolk og noen kjendiser som vil overraske publikum. Også i år har Asoc. Cultural Carnival of Torrevieja økt premiene til vinnerne.

Billetter kan kjøpes fra og med fredag 12. januar via Torreviejas kulturs hjemmeside (www.culturatorrevieja.com) og i kommunens billettkontor til en pris av 10 euro.

Søndag 4. februar

Og med dragdronningens bakrus vil byen ta på seg kostymene og fantasiene som de har jobbet iherdig med i et år for å fylle byens hovedgate med lys, farger, rhinestones, fjær, men fremfor alt massevis av rytme.

Men fremfor alt: masse, masse rytme. Det er søndag 4. februar at de tusenvis av karnevalsdeltakerne paraderer i den store karnevalsparadekonkurransen. Fra kl. 16.00, fra Virgen del Carmen kultursenter, vil de 30 gruppene i Torreviejas karneval starte paraden til rytmen av koreografier. Som det har vært tilfelle i de siste utgavene, vil det spektakulære “utstillingsområdet” kulminere denne fantastiske paraden, med iscenesettelse av hver av fantasiene og kostymene. En jury bestående av 7 medlemmer, fagfolk og elskere av karneval, søm og sminke, vil ha ansvaret for å evaluere og avgjøre prisutdelingen.

Torsdag 8. februar

Den påfølgende uken begynner onsdag og torsdag, med oppvisninger og danser på forskjellige skoler i kommunen. Samme torsdag, 8. februar, arrangeres det tradisjonelle eldrekarnevalet på det kommunale fritidssenteret (CMO), der de eldre danser i sine beste kostymer, og arrangementet avsluttes med premieutdeling for beste kostyme.

Fredag 9. februar

Fredag 9. februar skal byen igjen ut i gatene, og denne gangen er det de minste som skal fylle Ramón Gallud-gaten med sine kostymer. “Carnaval de los Coles” vil nok en gang være øyeblikket da hele skolemiljøet i byen går i parade og viser frem kostymene og utkledningene de har laget selv på skolene. Det morsomme opptoget starter kl. 17.00 fra Virgen del Carmen kultursenter og ender opp i Paseo Vista Alegre, der det blir underholdning, dans og sjokolade til glede for de minste.

Og som en stor nyhet for 2024, for første gang i karnevalets historie i Torrevieja, vil Ramon Gallud Street fra kl. 20.30 igjen være vertskap for den første paradekonkurransen Comparsas Foreign Carnival i Torrevieja. Mange comparsas fra forskjellige byer vil opptre for første gang i sin egen parade, med sin egen lyd og vil nyte varmen fra Torrevieja-publikummet. For denne historiske anledningen vil de to første prisene bli avgjort av den tradisjonelle juryen bestående av karnevalets gullskjold, og som en nyhet vil tredjeprisen bli avgjort av comparsas torrevejenses med deres stemmer. Prisene vil bli delt ut i Paseo Vista Alegre med musikk og moro.

Lørdag 10. februar

Lørdag 10. februar arrangeres “Gran Desfile Nocturno” fra kl. 20.00 langs Ramón Gallud-gaten med utgangspunkt i Centro Cultural Virgen del Carmen. Med en mer uformell, morsom og festlig atmosfære, der comparsas som ikke deltok i konkurranseparaden, vil tilføre magi til denne spektakulære og morsomme paraden. Paraden avsluttes på scenen på Paseo Vista Alegre, der rytmen fra de beste lokale DJ-ene vil gi plass til den etterlengtede prisutdelingen, som avsluttes med en overraskelsesforestilling.

Søndag 11. februar

“Concurso Nacional de Comparsas y Chirigotas” (den nasjonale konkurransen for comparsas og chirigotas) avslutter festlighetene søndag 11. februar kl. 18.00 i kommuneteateret. Samme morgen vil charangaene igjen innta gatene i sentrum av byen i den tredje utgaven av CarnaBares.

Arrangementene er gratis med invitasjon, som kan hentes i billettluken på Torreviejas kommuneteater fra tirsdag 16. januar.

Billettene til Drag Queen-gallaen koster 10 euro og kan også kjøpes i billettluken eller på nettet: www.culturatorrevieja.com.

Til slutt, blant aktivitetene som vil bli utviklet i løpet av disse dagene, vil kulturforeningen for Torreviejas karneval i samarbeid med den kommunale fotoskolen, etter forslag og med støtte fra det kommunale kulturinstituttet “Joaquin Chapaprieta”, lage et fotomagasin med bilder av de forskjellige gruppene og individene som utgjør Torreviejas karneval, fotografier som senere vil bli vist i en fantastisk utstilling.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter