Kampanje mot tigermygg i Torrevieja

Publisert

Torrevieja kommune er i gang med en ny kampanje som skal gjøre folk mer oppmerksomme på tigermyggen. Undersøkelser viser at over 80 prosent av larvene fra det blodsugende insektet klekkes i vannkilder på private eiendommer. Gjennom brosjyrer, plakater og informasjon på Internett håper kommunen at byens innbyggere skal bli mer bevisst problemet. Å unngå oppbevaring av vann på terrasser, balkonger og i hager, vil kunne bidra til å redusere problemet.

Torrevieja kommune har de siste årene forsøkt å begrense tigermyggens spredning og brukt rundt 95.000 euro i året på forskjellige tiltak. Det er imidlertid begrenset hva det offentlige kan få gjort med problemet. Kommunen anslår nemlig at hele 80 prosent av mygglarvene klekkes ut på private eiendommer.

Folk oppfordres derfor sterkt til å gjøre seg mer bevisst sine utearealer slik at myggen ikke får tilgang til vann. Uten innbyggernes frivillige innsats vil det ikke være mulig å bekjempe problemet, heter det i en uttalelse.

Les også:

Myggproblem koster 95.000 euro i året

Fanger tigermygg

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter